Шеф Михалчев открехна тайните на японската кухня пред свищовски ученици | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Шеф Михалчев открехна тайните на японската кухня пред свищовски ученици

Публикувана на: 14.06.2018г. 495 прегледа

По лична покана на шеф Петър Михалчев, бъдещите готвачи от СПГ „Алеко Константинов“ – Свищов, бяха на обучение в японския ресторант „Мияби“ – София.

Петър Михалчев е известен у нас като майстор на японската кухня, „бунтаря в кухнята” и „самурая”, който изповядва японската философия. Правилата му в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете – за него те са свещени!

В четиричасовия мастър клас учениците бяха запознати с различни видове от морския свят и видяха как се филетира и подготвя сьомга. Пред тях шеф Михалчев демонстрира техники на опушване с кедрови клонки, със слама, с различни дървесни чипсове и специфични японски подправки от морски плевели.

Свищовските ученици се запознаха и с приготвянето на октопод, като бяха впечатлени от демонстрираните специфики при неговото обработване, които спомагат за по-добър вкус и мекота.

Мастър класът приключи с много ценни съвети и насоки, свързани с професионалното бъдеще на възпитаниците на СПГ „Ал. Константинов“. Впечатлен от желанието и мотивацията на бъдещите готвачи да се развиват и учат нови неща, шеф Михалчев предложи безвъзмездна практика в неговия ресторант на желаещи да се развиват в японската кухня.

Елена Йорданова

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!