ВРЕМЕТО: До понеделник предимно облачно и със значителни валежи | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ВРЕМЕТО: До понеделник предимно облачно и със значителни валежи

Публикувана на: 14.06.2018г. 435 прегледа

През нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Очаква се временно усилване на вятъра по купесто-дъждовните облаци. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20. За В. Търново се очаква минимална температура около 18 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. На места са възможни и градушки. През деня ще духа слаб вятър, предимно от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Временно усилване на вятъра се очаква по купесто-дъждовните облаци. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30. За В. Търново се очаква максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.0 гр. през 2000 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.2 през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 39 минути и ще залезе в 20 часа и 57 минути. Фаза на Луната: две денонощие след новолуние.

До понеделник се очаква време със значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Очаквано количество на валежите сумарно до понеделник – около и над 20 л/ кв. м. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Временно усилване на вятъра се очаква по купесто-дъждовните облаци. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19, максималните ще бъдат между 25 и 30.

През втората половина от периода – от вторник до четвъртък, ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Предимно в следобедните часове на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Временно усилване на вятъра се очаква по отделни купесто-дъждовни облаци. Минималните температури  ще бъдат между 15 и 18, максималните ще бъдат между 28 и 31.

Над западните и централните части на Стара планина през целия период се очаква време със значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. От петък до понеделник ще духа слаб до умерен вятър, в петък и събота – от югоизток, в неделя и понеделник – от североизток. От вторник до четвъртък ще духа умерен до силен вятър от североизток.  Максималните температури на 1200 м през целия период ще бъдат между 16 и 19. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *