481 четения

„Хапка от Китай“ е първото от четирите заведения, които Виктор Азманов прави в някогашната търновска поща

С китайския си партньор Ма Инг инвестира 100 000 долара в машини за традиционни китайски храни, които вече се правят в Първомайци

ВИКТОР АЗМАНОВ ОТВАРЯ ЧЕТИРИ РАЗЛИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ в помещения под наем в бившата поща на центъра на Велико Търново. Веригата все още няма име, но ще се предлагат храни от целия свят и забавления за всяка възраст. Заедно с китайския си партньор Ма Инг във фирмата „Синофууд Корпорейшън“ ООД напористият 37-годишен бизнесмен отворя първо идната седмица единственото по рода си заведение за бързо хранене „Хапка от Китай“, или „Яджи“.

Традиционните китайски храни, които ще се предлагат в старата столица, се приготвят в цеха на Виктор в Първомайци. Там покрай пекарната си „Бейкъри“ той и Ма Инг са инвестирали 100 000 долара в машини за производството на храните. Основните вкусотии в „Хапка от Китай“ ще са баодзъ и джаодзъ – пълнено тесто с кайма и китайски пелмени. Ще се предлагат шишчета и доста други вкусотии, а пред заведението ще има маси за консумация. Цените са народни и за 10 лева ще може да се купи обяд или вечеря за семейството от истински китайски вкусотии без пържен ориз. А най-вкусната напитка ще бъде сок от китайски ошаф от сушени сливи.

Първите вкусотии на майстор Уанг

Тези продукти са замразени и вече имаме клиенти от китайските общности в София и Букурещ, но вече се разширяваме и в други страни. С пускането на цеха в Първомайци са отворени още 10 нови работни места, а всичко в цялото предприятие с фурната са над 40 души. Новото заведение в пощата има за цел да предлага най-вкусните китайски храни за бърза консумация, които ще се пекат на място от майстор Уанг“, обяснява Виктор Азманов.

ДРУГИЯТ СОБСТВЕНИК НА ФИРМАТА – МА ИНГ, който шеговито казва да го наричаме Алекс, и китайският готвач Уанг се познават от доста време и дори са били в общ бизнес. Преди години Ма бил в България по търговски проект, после му харесало и се пренесъл със семейството си в София, където живее и сега. Готвачът пък има собствен бизнес с улични заведения в родината си, но сега е дошъл тук да покаже как се прави истинската китайска храна. За съжаление, заради законите у нас той ще приготвя вкусотиите си зад стъкло, а не на открит щанд.

„Това първо по рода си заведение във Велико Търново няма нищо общо с китайските ресторанти, за които вие знаете. 90% от тях са неистински и храната е само подобие на истинската. Много сънародници смятат, че като не успеят в търговията, могат да отворят китайски ресторант. По мои проучвания в България има само два истински китайски ресторанта“, каза Ма Инг, който е щастлив от факта, че се е запознал с Виктор Азманов и сега стартират едно от първите си начинания.

Мащабният проект „Яджи китчан“ за франчайз тръгва от старата столица

„ХАПКА ОТ КИТАЙ“ Е ПИЛОТНИЯТ обект на българина и катаеца от мащабния проект „Яджи китчан“. След него ще отварят други подобни заведения за такива бързи вкусотии в цялата страна, за което вече има и договорки. Собствениците казват, че никога не можеш да опиташ от всичко, което се готви в Китай, защото там има над 20 000 гозби и пет-шест течения в хранителния бранш. Имало едно нещо обаче, което обединява нацията в този бизнес, и то се нарича „китайска улична храна“. В нея няма нищо от ресторантските менюта, тя е екологична и здравословна, защото няма нищо пържено и най-вече ориз. Храната от този проект е само на барбекю и на пара върху бамбуков съд.Сред тези вкусотии е хляб на клечка и запечен на барбекю, пилешки сърчица, меса, като от всичко това се приготвя китайски хамбургер.

„Всичките тези идеи ми дойдоха, след като 12 години развеждам делегации в Китай и през всичките тези години имам опит в бизнеса в тази страна, къде успешен, къде не. Установих, че няма човек, когото съм завел на улицата в Китай да хапне от уличната им храна, да не каже, че е зверски вкусна. Във В. Търново има много млади хора, които учат китайски. Дори наскоро една студентка ме пита кога ще отваряме, за да доведе цялото си семейство в „Хапка от Китай“, вместо да ги води в… Китай, защото така ще й излезе евтино. Заради това в малкото заведение сме сложили пано от Китай, пред което всеки с избраната храна в ръка може да си направи селфи“ – с охота споделя още 37-годишният Виктор Азманов, който е и председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата заради перфектния си китайски и приключението в Шао Лин преди доста години, след което стана известен като Белия Буда…

Нели СУКОВА

5 коментара за “„Хапка от Китай“ е първото от четирите заведения, които Виктор Азманов прави в някогашната търновска поща

 • 15.06.2018 в 22:29
  Permalink

  Браво! Чакам скоро и в София! ?

  Отговор
 • 15.06.2018 в 23:19
  Permalink

  Нямам търпение да отворите. Страхотно !!!

  Отговор
 • 18.06.2018 в 18:02
  Permalink

  Азманов – Петър Христов , играта продължава. Няма лошо , нека има забавления за Търновците от Павликени и Полски Тръмеш.

  Отговор
  • 19.06.2018 в 12:29
   Permalink

   Ей, все негативизъм. Ама си прав, за съжаление. Имаше други разработени заведения в пощата и сега поръчково и скоростно ги изритаха заради това.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *