Храсталакът вече няма да превзема общинските пътища, взеха машина да ги чистят | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Храсталакът вече няма да превзема общинските пътища, взеха машина да ги чистят

Публикувана на: 15.06.2018г. 3477 прегледа

Четвъртокласната пътна мрежа в община Велико Търново ще бъде освободена от превземащата я растителност, а трасетата ще станат по-проходими. Общината набави специална автоматизирана машина за обработката на пътните участъци, които досега се чистеха ръчно. Тя вече е доставена на общинската фирма „Зелени системи“.

„С нея чистенето на растителността край шосетата ще бъде оптимизирано, а времето за обработка на пътните участъци намалява няколко пъти. Ако преди ръчното просветляване на път между две села отнемаше около седмица, сега машината обработва същото разстояние за един ден“, коментира градоначалникът Даниел Панов. Новата машина е мултифункционална – към нея могат да бъдат прикачвани както приспособления и съоръжения за чистене на треви, храсти и кастрене на клони, така също и гребло. Това ще позволи през зимния сезон машината да бъде използвана и като снегорин.

Първите трасета, които ще се обходят, са в района на Присово, Пчелище, Момин сбор, Хотница, Плаково, Ресен и др.

С. МАРИНОВ

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

loading...

Коментари за "Храсталакът вече няма да превзема общинските пътища, взеха машина да ги чистят"

  • 15.06.2018 в 14:18

    Най-накрая. Много добре. За видимоста по пътищата ще е от голяма полза. След присовските завои от където и да погледнеш е само бъндаляци. Трудно се виждат идващите насреща коли.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *