Юноша на „виолетовите“ спечели пълна годишна футболна стипендия на Острова

16-годишният ученик от ПМГ „Васил Друмев“ Христо Кьомеров спечели пълна стипендия в размер на 36 000 британски лири годишно за обучение в Британско пансионатно училище Brooke House College. Десетокласникът бе избран в надпревара с 35 момчета от цялата страна на възраст от 13 до 17 години на терените на спортния комплекс „Царско село“. Преди тренировките кандидатите направиха тестовете по английски език и по математика на училището. Заниманията с английските треньори на футболната академия към училището и футболната среща между участниците в конкурса бяха наблюдавани от известни футболни мениджъри.

Христо Кьомеров е ученик в 10 клас на природо-математическата гимназия. От малък се занимава с футбол, а от 10-годишната си възраст тренира. Играе на поста централен нападател в „Етър ВТ“. Седем от другите момчета получиха предложение за 50% стипендия от училището. Сред тях са Стоил Стефанов и Христо Иванов от Велико Търново.

Стипендиите са шанс тези талантливи момчета да продължат развитието си във футболната школа на Великобритания, като едновременно с това завършат английско средно образование в едно от пансионатните училища на острова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *