Китайски робот учител се грижи за най-малките

Нов робот учител говори китайски и английски език, дава уроци по математика, шегува се и предлага да си поиграе с децата, съобщи Франс прес.
Роботът бе представен в Шанхай. Той е поектиран, за да бъде компаньон на малките деца.
Базиран върху изкуствения интелект, iPal е сред обучаващите роботи, които бяха показани на Изложението за потребителска електроника в Шанхай. Новият робот е висок колкото 5-годишно дете и се премества с помощта на движещи се колела. На гръдния му кош има екран на таблет, а очите му са с технология за лицево разпознаване.
„Идеята е този робот да стане компаньон на децата – заяви Тинюй Хуан, съосновател на създадената преди 4 години фирма AvatarMind Robot Technology със седалище в Нанкин в Източен Китай. – Когато види робота, детето го възприема като свой приятел, като друго дете в семейството.“ Той увери, че iPal скоро ще придобие допълнителни функции.
Новият бял робот, който може да е със синя или розова ивица по главата и корпуса си, позволява на родители да разговарят от разстояние с детето си и да го наблюдават благодарение на сензори, които виждат и чуват всичко около него.
За редица работещи млади двойки в Китай грижите за потомството им може да се окаже неразрешим проблем. За много деца iPal може да е ценен компаньон у дома, смятат създателите му.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.