Пускат автобуси по нови маршрути във Велико Търново, създават и линия "N 100 – Туристическа" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Пускат автобуси по нови маршрути във Велико Търново, създават и линия „N 100 – Туристическа“

Публикувана на: 18.06.2018г. 10226 прегледа

ПРЕКРОЯВАТ ТРАНСПОРТНАТА СХЕМА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СЕ СЪЗДАВАТ НОВИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ. Предложението на кмета Даниел Панов е съобразено с обществената потребност и разрастването на града, както и нуждата от бързи връзки между отделните му жилищни райони. Новите маршрути ще се обслужват от най-големия превозвач в Централна Северна България – местната фирма „Алекс ОК.

Новост е създаването и на специална линия N 100, наречена „Туристическа“. Досега в града нямаше специализиран маршрут, който да обикаля основните забележителности и да е на разположение на жителите и гостите, които не искат да изпитат на гърба си проблема с паркирането. Тя ще свързва бившето Сержантско училище, където се обособява един от буферните паркинги, с гара „Трапезица“ и ще преминава през всички основни забележителности по маршрут „Беляковско шосе“, център, площад „Иван Асен Втори“, църквата „Св. 40 мъченици“, „Владишки мост“. Рейсовете ще се движат на всеки час.

ЕДНО ОТ СЪЩЕСТВЕНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ТРАНСПОРТА ЩЕ ЗАСЕГНЕ ЛИНИЯ N 30, която покрива маршрута от „Зона В“ през кв. „Бузлуджа“ в посока ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Практически автобусът дублира маршрута на популярната N 13, която също циркулира от кв. „Бузлуджа“ до университета. С изменението автобус N 30 ще тръгва от Старческия дом, през „Зона В“, ул. „Никола Габровски“, „Бачо Киро“, „България“, обръщалото в кв. „Картала“. Като втори етап от промяната общината създава нова директна линия от кв. „Варуша“ през центъра до кв. „Бузлуджа“ и „Чолаковци“, която ще се обслужва от малогабаритни автобуси. Досега във Велико Търново подобен маршрут не е имало заради спецификата на старинния квартал.

С. МАРИНОВ

loading...

Коментари за "Пускат автобуси по нови маршрути във Велико Търново, създават и линия „N 100 – Туристическа“"

 • 18.06.2018 в 9:00

  Ако може да са с климатик или отворени прозорци да имат лятото.

  Отговор
 • 18.06.2018 в 22:30

  Попитали радио „Ереван“:
  – Знаете ли какво е това нещо дето го има в България и го наричат автобус?
  Радио „Ереван“ отговорило:
  – Това е обществено превозно средство, на което през зимата прозорците не се затварят, а през лятото не се отварят.

  Отговор
 • 19.06.2018 в 14:16

  Както винаги хората от „Зона В“ са най-ощетени. За да стигнем до Университета ще трябва да използваме два автобуса в една посока. 4 лв. на ден само за транспорт! Толкова години се борихме да го има автобус 30, но нередовността и странното разписание не убедиха жителите на квартала. Не може ли да се направи връзка с автобус 13, който да минава и през кв. „Зона В?!!

  Отговор
 • 20.06.2018 в 23:08

  А от „Кольо Фичето“, /Триъгълника/ до Пишмана ще има ли автобус?

  Отговор
 • 25.06.2018 в 11:19

  Поне най-накрая ще има връзка между картала и пишмана и зоната…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!