51 четения

Ученици от Профилирана хуманитарна гимназия ”Св. Св. Кирил и Методий” участват в проект на Държавна агенция „Архиви”

Ученици от Профилирана хуманитарна гимназия ”Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Велико Търново участват в проект на Държавна агенция „Архиви” по проект към Програма „Културно наследство” на Национален фонд „Култура”
За период от осем месеца учениците, участващи в клуб „Етнология” към Профилирана хуманитарна гимназия ”Св. Св. Кирил и Методий” ще изследват приноса на европейци и великотърновци, учили в Европа, в обществено-икономическия, културния и образователния живот в старо Търново. Освен участието на учениците от клуб „Етнология” с ръководител г-н Павлин Витанов за подпомагане на изследванията на ДА „Архиви”, те ще участват и в модул „Фотографско приключение”. Резултатите ще бъдат показани на сайта на гимназията и ще стигнат до всички великотърновци чрез подготвяната изложба от ДА „Архиви”.

В партньорството участват Държавен архив – Велико Търново, Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Областна администрация – Велико Търново, Община Велико Търново, Демократичен съюз на българите в Румъния – Букурещ, Държавните архиви в Русе, Габрово, Разград и Силистра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!