Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

ВРЕМЕТО: Остава променливо и с валежи, по-значителни през уикенда

През нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици и временно усилване на вятъра по купесто-дъждовните облаци. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. За В. Търново се очаква минимална температура около 17. През по-голямата част от деня ще преобладава време със значителна облачност. На отделни места е възможно да превали дъжд, придружен от гръмотевици. Късно след обяд и вечерта облачността ще намалее. През деня ще духа слаб вятър, предимно от североизток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 25 и 28. За В. Търново се очаква максимална температура около 27. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.3 гр. през 2013 г., а най-ниската измерена минимална е 8.0 гр. през 1976 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 39 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути. Фаза на Луната: шест денонощия след новолуние.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16, максималните ще бъдат между 28 и 31. В петък преди обяд ще има променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи до значителна и места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16, максималните ще бъдат между 28 и 31.

През втората половина от периода – от събота до понеделник, ще преобладава време с променлива до значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, в събота и неделя от северозапад, в понеделник от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19, максималните ще бъдат между 23 и 26.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник се очаква време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17. В сряда и четвъртък ще има променлива облачност и ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. От петък до понеделник ще преобладава време със значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м в петък ще бъдат около 20. От събота се очаква захлаждане и максималните температури до понеделник ще бъдат около 14. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *