79 четения

Отборът на НВУ „В. Левски“ за трета поредна година е общоармейски шампион по футбол

За трета поредна година отборът на НВУ „Васил Левски” спечели Общоармейския шампионат по футбол на малки врати за мъже. Надпреварата отново се проведе в базата на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. За последните четири години възпитаниците на майор Тодор Василев са били три пъти първи и веднъж втори в шампионата. В предварителната група великотърновци победиха с 3:2 тима на Военна полиция, с 2:0 на Военноморските сили и с 5:2 на Силите за специални операции. Единствената загуба бе с 2:1 от състава на Сухопътни войски.

С тези резултати отборът на НВУ „В. Левски“ във финалната четворка като първенци на групата си. На полуфинала бе постигнат успех с 2:1 над домакините от Карлово. В директния спор за трофея великотърновци се наложиха над Втора механизирана бригада – Стара Загора, с 2:1 и се окичиха със златните медали.

Ветеранът Тихомир Тодоров стана и най-резултатният футболист на финалите, записал в актива си общо 8 попадения. Освен него купата за Националния военен университет взеха вратарят Дениз Мехмед, Илиян Илиев, Николай Андреев, Димитър Димитров, Йордан Копринков, Марио Георгиев, Иван Карабобев и Тянчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *