Църква беше затворена временно заради семейство синигери | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Църква беше затворена временно заради семейство синигери

Публикувана на: 20.06.2018г. 301 прегледа

Църква в Сауъртън, Великобритания, е била затворена временно за посетители, след като в аналоя й е свило гнездо семейство от вида Син синигер, пише в. „Дейли експрес“.
За да не бъде смущаван покоят на пернатите родители и осемте им пиленца, викарият на църквата Сейнт Томас, преподобният Ейдриън Брукс, е решил тя да бъде затворена за посетители в продължение на две седмици, по време на службите за енориашите да не се използва орган, както и да не се чува камбанен звън.
Местното паство, съпричастно към добруването на семейството синигери, е произнасяло благословия за птиците след всяка служба.
След двуседмично обитаване на аналоя, птичето семейство е отлетяло на свобода.
Местният фотограф Колин Сарджънт, който е заснел синигерите в необичайното им гнездо, разказва, че след отлитането им отново се чува звън на камбани. „Църковният живот потече в обичайния си ритъм“, казва Сарджънт.
„На територията ни редовно гнездят лястовици, но за първи път птици влизат в църквата“, отбелязва преподобният Ейдриън Брукс.
Орнитолози напомнят, че се случва сини синигери, които обикновено свиват гнезда в дупки на дървета, да се приютяват и на места като пощенски кутии и улични лампи.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!