Самолет, принадлежал на Елвис Пресли, отново се предлага за продан | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Самолет, принадлежал на Елвис Пресли, отново се предлага за продан

Публикувана на: 20.06.2018г. 404 прегледа

Частен самолет, принадлежал навремето на Краля на рока Елвис Пресли и баща му Върнън Пресли, който от 36 години се намира на писта за излитане и кацане в Розуел, Ню Мексико, отново се предлага за продан, предаде Асошиейтед прес.
От онлайн тръжния сайт „Айрън планет“ съобщават, че червеният самолет Локхийд Джетстар от 1962 г. със златист интериор и червени кадифени седалки отново е на пазара, след като настоящият му собственик плати за него 430 000 долара миналата година.
Аукционерите от „Айрън планет“, както и организаторите на предишен търг за самолета, вярват, че вътрешният дизайн на летателния апарат е дело на Елвис Пресли. Рой Маккей – предишен собственик на самолета, обаче настоява, че той лично е проектирал дизайна. По думите му, когато е закупил самолета, интериорът му е бил сив и е напомнял за ковчег.
И докато въпросът с вътрешния дизайн остава спорен, едно нещо е сигурно – самолетът няма двигател, а пилотската кабина се нуждае от реставрация.
Сайтът „Айрън планет“ ще приема оферти за червения „Локхийд Джетстар“ до 27 юли.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!