Търновец завлечен със 75 600 лв. от ловчански мошеник | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновец завлечен със 75 600 лв. от ловчански мошеник

Публикувана на: 20.06.2018г. 3307 прегледа

Измамникът Тихомир Бочев се представял за дистрибутор на фармацевтична компания

 

41-ГОДИШЕН ТЪРНОВЕЦ ДАВАЛ МЕСЕЦИ НАРЕД РАЗЛИЧНИ СУМИ НА измамник, който обещавал да го направи регионален представител на мощна фармацевтична компания. Накрая сумата набъбнала на 75 600 лева и търновецът Алексей Х. се оплакал на прокуратурата. Разследването било поверено на Икономическа полиция и се водило близо две години. Разплитането на схемата била сложно, защото Тихомир Бочев от Ловеч действал на различни места и използвал и други хора, за да имитира, че познава добре аптечния пазар. За целта той представял документ за дистрибутор за Северна България от името на „Чайка Фарма“ и показвал истински мостри на лекарства.

БОЧЕВ ИМАЛ БАЗИ В ГОРСКО СЛИВОВО, ЛОВЕЧ И В ДРУГИ СЕЛИЩА, КЪДЕТО ходел търновецът с парите. Алексей попаднал в мрежата на измамника именно заради мострите на евтини лекарства, от чиято дистрибуция щял да печели до 30% при намиране на клиенти в аптечния бранш. В един момент обаче мъжът се оказал без 75 600 лева, като срещу тях не бил получил нито договор, нито клиент. Последното обещание било да бъде назначен в Севлиево, но се оказало, че там въпросната компания има човек, който не бил чувал на Тихомир Бочев. За да кандидатства за тази позиция, търновецът също дал сериозна сума на мнимия началник, която потънала в личния му джоб.

 

От разследването е установено, че Бочев е добре известен на полицията с друг вид измамни действия. Последната крупна измама е извършена при условията на продължавано престъпление и в съучастие с трети лица, които още са обект на разследване. След доклад на материалите в прокуратурата ловешкият бандит е привлечен като обвиняем от Великотърновската районна прокуратура и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!