Ремонтираха и преоборудваха отделението по реанимация в горнооряховската болница | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Ремонтираха и преоборудваха отделението по реанимация в горнооряховската болница

Публикувана на: 20.06.2018г. 1084 прегледа

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ В ОТДЕЛЕНИЕТО ПО АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ В БОЛНИЦА „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Помещенията в звеното вече са с нови подови настилки, а стените – шпакловани и боядисани. Монтирани са окачени тавани, а старата дограма на прозорците е заменена с ПВЦ. Подобрения са направени и по отношение на осветлението и отоплението, а цялата остаряла апаратура остана в миналото. На нейно място са поставени нови уреди – съвременни ЕКГ апарати, дефибрилатор, монитори и аспиратор. Средствата за преобразяването на отделението са отпуснати от Община Горна Оряховица.

В реанимация има 6 легла, а средният престой на болните е около 3 дни, информира д-р Христо Събев, началник на интензивната структура. Годишно през отделението преминават между 250 и 300 пациенти в тежко състояние, а най-честите случаи са болни, изпаднали в кома, с тежки алергични реакции и натровени с алкохол или храни, както и с въглероден оксид след пожари или при вдишвания на отровни газове. Д-р Събев допълни, че в отделението спасяват живота и на пациенти, които са изпратени във влошено състояние от други отделения – хирургично, вътрешно, неврологично, АГО, които, след като се стабилизират, се изпращат за долекуване обратно.

Екипът на звеното се състои от шестима лекари, четирима от които със специалност „Анестезиология“, двама ординатори и шест медицински сестри.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!