Новини

Община Свищов подготвя богата програма за празника на града

На 27 юни в Свищов ще се честват 141 години от освобождението на града и общинското ръководство подготвя богата културна програма по повод празника.

Творческа среща с поета Георги Драмбозов и новата му книга на руски език „Северная муза“ на 26 юни ще постави началото на двудневната програма. По-късно същата вечер на амфитеатър „Калето“ жителите и гостите на Свищов ще могат да се насладят на концертна програма, представена от фолклорен танцов състав „Творецът“ с художествен ръководител и хореограф Явор Узунов.

На съдбовната за Свищов дата 27 юни програмата ще продължи с празничен благодарствен молебен по повод 141 години от освобождението на Свищов, който ще започне от 9.00 ч. в храм „Света Троица”. По традиция от 10.00 ч. в зала N 1 на Община Свищов ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет – Свищов, на която официално ще бъде удостоен новият почетен гражданин на Свищов. След тържествената сесия на Братската могила в местността Паметниците ще се отслужи заупокойна панихида за загиналите в Руско-турската война и ще се поднесат венци и цветя в памет на всички знайни и незнайни воини, дали живота си за освобождението на Свищов и България.

Програмата за празника на града ще завърши на централния площад „Алеко“ с национален фолклорен ансамбъл „Българе“, който от 21.00 часа ще представи пред свищовската публика най-новия си концерт спектакъл „Осмото чудо“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *