107 четения

Над 900 изпълнители ще се изявят на сцената на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ на фестивалите „Раховче“

Над 900 изпълнители от цялата страна и гости от Полша, Украйна, Грузия и Сенегал ще се изявяват на сцената на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ в рамките на ХІV Международен фолклорен фестивал „Раховче“ и ХVІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Те бяха открити снощи от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, под чийто патронаж се провеждат двата форума.

След кратката официална част, започна концертът, който бе открит с изпълнение на гайдаря Атанас Пеев.

Преди това гости и домакини дефилираха на пл. „Георги Измирлиев“ и направиха кратки музикални представяния пред горнооряховчани.

До 23 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. и от 20.00 ч. (на 21 юни) фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои на 23 юни (събота) от 19.00 ч. на сцената на Летния театър.

Фестивалите „Раховче“ се организират от НЧ „Братя Грънчарови – 2002” и Община Горна Оряховица и с подкрепата на фирми от местния бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!