Награди за СУ "Николай Катранов" от Националния ученически конкурс "Не се гаси туй, що не гасне" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Награди за СУ „Николай Катранов“ от Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”

Публикувана на: 20.06.2018г. 318 прегледа

Настоящото 12-то издание на конкурса бе посветено на 140-годишнината от края на Руско-турската освободителна война

За поредна година ученици и учители от СУ „Николай Катранов“ са сред лауреатите на Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”, организиран от Национално движение „Русофили“.
Съорганизатори на конкурса са Международен обществен фонд „Российский фонд мира“, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.
Настоящото 12-то издание на конкурса бе посветено на 140-годишнината от края на Руско-турската освободителна война.
На 17 юни 2018 година в Руския културно-информационен център в град София се състоя официалната церемония за награждаване на победителите.
В раздел „Стихове и разкази, 5-8 клас“ на трето място бе класиран и награден Венелин Христов, ученик в V клас на СУ „Николай Катранов“ – за стихотворението му „Свобода“.
В раздел „Реферати, 9-12 клас“ на второ място бе класиран и награден Радостин Петков, бивш възпитаник на СУ „Николай Катранов“ и настоящ ученик в X клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ в град София.
Наградени бяха и ръководителите на двамата ученика – учителките от СУ „Николай Катранов“ г-жа Маргарита Петрова, преподавател по БЕЛ и г-жа Галя Иванова, преподавател по история и цивилизации.
Отличията бяха връчени от руския посланик в България Н. Пр. Анатолий Макаров, който беше специален гост на тържеството.

По информация на СУ „Николай Катранов“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!