Полицията стартира акция "Ваканция", ранените деца в областта са 10 | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Полицията стартира акция „Ваканция“, ранените деца в областта са 10

Публикувана на: 20.06.2018г. 742 прегледа

Полицията стартира акция „Ваканция“ през летните месеци в областта. От началото на годината за щастие, загинали деца в региона няма, но ранените са били 10.

През летните ваканционни дни са предвидени провеждане на срещи и беседи с ученици, на които ще се дават конкретни препоръки за игра на безопасни места по време на ваканцията; управление на велосипед съгласно изискванията на Закона за движението по пътищата, правилно движение като пешеходци и безопасно поведение като пътници в пътни превозни средства.

Предвидени са специализирани полицейски операции в дните, в които са планирани ученически празненства за края на учебната година, както и в дните на официално закриване на учебната година и засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения.

Специализирани операции ще се провеждат и през месеците юли и август. Те ще са насочени към неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца водачи, и контрол над използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!