В Павликени осъдиха крадец, отмъкнал в ръкава си 800 евро от банка в Словакия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В Павликени осъдиха крадец, отмъкнал в ръкава си 800 евро от банка в Словакия

Публикувана на: 21.06.2018г. 890 прегледа

Две години и 11 месеца затвор получи мъж от Павликени за кражба на 800 евро от банка в Словакия. С. Г. е осъден със споразумение, след като от чуждата държава пратили материалите срещу апаша у нас.

Пред съда в Павликени крадецът признал, че преди четири години от банка в град Галанта успял да скрие в ръкавите си 800 евро по време на искане за обмяна на валута в местна банка.

Тогава той пътувал заедно с познати с автомобил от Германия за България. Преминавайки през Република Словакия, трябвало да заредят автомобила с гориво и да пазаруват, но не разполагали с евро, а само с британски лири. Спрели в Галанта в близост до филиал на банка. Павликенчанинът влязал в банката, насочил се към каса, подал на служителката 1500 британски лири и й представил документ за самоличност. Тя разбрала, че иска да обмени лирите в евро и на листче написала сумата, която ще получи. Банковата служителка изготвила документ за покупка на валутата, подала го за подпис, след което изброила и подала сумата от 1828,38 евро. Нашенецът взел парите и ги разпилял на плота, като обяснил, че не е искал да получи евро, а швейцарски франкове, като започнал да спори и да се държи агресивно. Възползвайки се, че вниманието на служителката не е насочено към парите, с дясната си ръка, която поставил върху разпилените банкноти, вкарал в ръкава на връхната си дреха сумата от 800 евро. Смутена от поведението му, служителката събрала от плота парите и ги прибрала, анулирала банковата операция, след което върнала на мъжа 1500 британски лири. Той напуснал банковия филиал със скритите в дрехите му банкноти. Едва след това бил разпознат по записи от камерите. След издирване и идентификация е арестуван и вече осъден.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *