Весела Лечева: „Няма да се примирим с липсата на сигурност и с ниските доходи“

„Ние като опозиция няма да се примирим с липсата на сигурност и с ниските доходи. България е на последно място по доходи в ЕС. 30% от българите живеят под прага на бедността от 314 лева. Това Борисов пропусна да каже на Меркел, на Макрон, на европейските лидери, с които се снима. Няма сигурност по пътищата; няма сигурност, че утре ще си получиш заплатата; няма сигурност в утрешния ден дали ще има работа за всички; няма сигурност за личността. Сигурен ли си дали твоят дом няма да бъде обран? Можем ли да пуснем децата си да отидат сами до училище? Затова младите бягат от България“, каза народният представител Весела Лечева в град Долна Оряховица. Заедно с колегата си Явор Божанков, областния председател на БСП Петко Тюфекчиев, общинският председател на БСП Огнян Стоянов и общински съветници тя се срещна с граждани по актуални теми.

Весела Лечева заяви, че опозицията ще внесе вот на недоверие на тема сигурност. „Сигурността засяга всички. Основната функция на държавата е да гарантира сигурността на българските граждани. Не е ли смешно затворниците да могат да си вкарват оръжие в затвора? Затворник да бяга пред погледите на надзирателите? Затворниците да се разхождат в центъра на града, да живеят при близки и полицията да бездейства? Затворници да се саморазправят помежду си – да се стрелят на площада? А какво да кажат за сигурността си всички граждани на малките населени места?“, попита депутатът от „БСП за България“.

Весела Лечева подчерта, че БСП като опозиция ползва всички средства, които предлага парламентарната демокрация за контролиране на властта. Тук не става дума за конфронтация, а за дебат и дискусия по сериозни проблеми, каза Лечева и призова институциите да се върнат към това, за което са призвани по закон и им се определя бюджет.

Присъстващите подкрепиха оценката за разпадащата се система на сигурността. „Всеки усеща – по джоба си, по двора си, като се огледа наоколо, че няма ред в тази държава, защото няма държава. Държавата трябва да ти гарантира живота и имота – нашата нищо не гарантира. Защитните органи ги има само на книга“, разгневи се възрастен гражданин.

Весела Лечева критикува и похарчените 2 млрд. лв. за саниране. „Крайно несправедлива програма за цялото население на България, защото тя финансира само 4% от домакинствата. А останалите? Можеше ли с тези пари да се оправят уличните мрежи на градовете? Похарчени по този начин тези 2 млрд. лв. няма да повдигнат икономическото ниво на българите, само ще натрупат рейтинг на ГЕРБ. Пак ще сме на опашката като възможност за икономическо възраждане“, каза депутатът.

В дискусията се включи и Явор Божанков, който потвърди усилията на партията на местно ниво да обръща повече внимание на малките населени места. „Очевидно е, че голямата част от бюджета остава в градския център. Селата са винаги на втори план. Имаме малки населени места, които от десетилетия не са получавали никакви инвестиции. На това политическо решение трябва алтернатива, която БСП ще предложи“, каза Божанков.

3 thoughts on “Весела Лечева: „Няма да се примирим с липсата на сигурност и с ниските доходи“

 • 21.06.2018 в 14:38
  Permalink

  бихте ли публикували доходите на весела лечева,за да придобием представа за трагичното състояние на ниските доходи

  Отговор
  • 24.06.2018 в 14:09
   Permalink

   да публикуват и на герберската кохорта доходите,че да сравним

   Отговор
 • 24.06.2018 в 14:12
  Permalink

  хубаво е и герберските доходи да видим, че да сравним най-добре

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *