Президентът Румен Радев идва за празника на Павликени | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Президентът Румен Радев идва за празника на Павликени

Публикувана на: 22.06.2018г. 3609 прегледа

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ ГОСТ НА ПАВЛИКЕНИ НА 29 ЮНИ И ЩЕ УЧАСТВА В НАЙ-ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЧАСТ ОТ ПРАЗНИКА ТАЗИ ГОДИНА, НАРЕЧЕНА „75 ГОДИНИ ГРАД ПАВЛИКЕНИ”. Концертът започва в 18,20 часа с издигане знамената на България, Европейския съюз и Павликени. В церемонията ще участва Националната гвардейска част. Ген. Радев и кметът на общината инж. Емануил Манолов ще произнесат тържествените си слова и веднага след това ще бъдат обявявени почетните граждани на град Павликени.

Тази година номинациите са четири и с почетната титла ще бъдат удостоени проф. Диана Борисова, проф. Христо Пимпирев, архимандрит Георги Сотиров и фотографът художник Цончо Балканджиев.

Вечерта продължава със спектакъла „Искри“ на Националната гвардейска част и с тържествения концерт с участието на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на България, чиито солисти са Орлин Горанов и Маргарита Хранова, Сунай Чалъков, Татяна Дупаринова и др. Празникът ще завърши с илюминации.

„Павликени става град с указ на цар Борис III след официално внесено искане от някогашната общинска управа. По онова време в Павликени е имало около 5000 жители, сега са около 12 000. Тогава са работили четири училища, пет банки, функционирали са 800 фирми, Павликени е големият износител на вино. Имало е и жп гара с много засилен годишен товарооборот“, разказа кметът на общината инж. Емануил Манолов.

ПРАЗНИЧНАТА ПРОГРАМА ЗАПОЧНА ОЩЕ ВЧЕРА С ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБАТА ОТ VI МЕЖДУНАРОДЕН ФОТОПЛЕНЕР „ПАВЛИКЕНСКИЯТ КРАЙ И НЕГОВИТЕ ХОРА”. В почивните дни е Седмият конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”. Близо 50 млади изпълнители са заявили участието си до този момент. Те са разделени в четири възрастови групи и трябва да изпълнят по две песни, едната от които задължително е на роден език.

Стефан Димитров председателства журито по традиция. Тази година таланта на младите певци ще оценява и Росица Кирилова, която ще зарадва почитателите си в Павликени със самостоятелен концерт в първата вечер от конкурса. За първи път в комисията е включена и Зорица Радловска, ръководител на танцово студио „Зоки“ във Велико Търново. Тя ще оценява цялостното артистично присъствие и сценично поведение на изпълнителите.

На 28 юни от 17:00 ч. зала 101 на Община Павликени е кръглата маса на тема „България и Павликенският край – минало настояще и бъдеще”. За нея в града ще пристигнат шефът на БАН акад. Стефан Воденичаров, акад. Иван Радев, проф. Антон Дончев, писателят Димитър Томов, който предишния ден ще представи новия си сборник с разкази, посветени на Павликени.

На 28 юни в парк „Кирил Ракаров“ е и атрактивното шахматно парти на открито. Вечерта в летен театър „Никола Гюзелев” започва концертът на Фолклорен танцов ансамбъл „София – 6“.

На 29 юни, когато е празникът на Павликени, в програмата има още едно спортно събитие – турнир по футбол на малки вратички за деца, под егидата на кмета на общината. В 17,30 ч. е тържествената сесия на Общинския съвет, след която започва и същинският празник на площад „Свобода“.

НА 30 ЮНИ В МЕСТНОСТТА ВТОРИ КИЛОМЕТЪР КРАЙ БЯЛА ЧЕРКВА – НА БРЕГА НА Р. РОСИЦА, стартира 10-часовит рок маратон, с който павликенчани за втори път ще посрещнат изгрева на 1 юли. Джулай морнингът тази година е с участието на „Диана експрес”, които ще изпълнят и култовата песен July morning („Юлско утро”) на „Юрая Хийп“. Още 7 рок групи от Павликени, Стражица, Плевен, Левски и Велико Търново ще се включат в дългия рок концерт.

С. БОЯНОВА


 

 

 

28 юни, 17:00 ч. зала 101 на Община Павликени

Кръгла маса на тема „България и павликенският край – минало настояще и бъдеще”

 

28 юни, 20:00 ч. Летен театър „Никола Гюзелев”

Концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „София – 6”

вход свободен

 

29 юни

 

17:30 ч. зала № 101, сграда на Община Павликени

Тържествена сесия на Общински съвет Павликени

18:20 ч. пред сградата на Община Павликени

Тържествено издигане знамената на Република България, Европейски съюз и град Павликени от Националната гвардейска част; Концерт на Гвардеския представителен духов оркестър; Празнична програма на Детска група при СУ „Бачо Киро” гр. Павликени и танцов състав „Люти чушки” гр. Павликени

19:40 ч. пл. „Свобода”

Церемония  – спектакъл „Искри” на Националната гвардейска част

20:00 ч. пл. „Свобода”

Тържествена част – „75 години град Павликени” – слово на кмета на Община Павликени, слово на президента на Република България, обявяване на почетните граждани на град Павликени и връчване на плакетите им;

20:40 ч. пл. „Свобода”

Тържествен концерт с участието на  Представителен ансамбъл на Въоръжените сили на Република България

С участието на Орлин Горанов и Маргарита Хранова, Сунай Чалъков, Татяна Дупаринова и др.

21:40 ч. пл. „Свобода”

Празнични илюминации

 

30 юни местност „Втори километър” Бяла черква, брега на р. Росица

Начало: 20:00 ч.

Джулай морнинг

с участието на „Диана експрес” и още 7 рок групи

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *