До 30 юни са в продажба промоционални билети за "Сцена на вековете" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

До 30 юни са в продажба промоционални билети за „Сцена на вековете“

Публикувана на: 25.06.2018г. 915 прегледа

ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ ПУСНАХА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ“, КАТО ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е В СИЛА ДО КРАЯ НА ЮНИ. До тази дата има отстъпка в цената за едно събитие и билетите за сектори С1 и В са 25 лева, а за сектор А – 30 лева. Осем заглавия са включени в афиша тази година. Почитателите на феста могат да гледат оперни, оперетни заглавия, балет и мюзикъл. На откритата сцена в двореца на средновековните български царе най-добрите си спектакли за сезона ще покажат балет „Арабеск“, Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново и оперите от Бургас, Варна и Русе.

„Сцена на вековете“ 2018 стартира на 7 юли с балета „Ромео и Жулиета“. Оперните заглавия са на 14 юли – „Мадам Бътерфлай“, „Луд Гидия“ на 3 август, „Джоконда“ на 11 август и „Аида“ – на 18 август. Трите мюзикъла са „Зоро“ – на 21 юли, „Криворазбраната цивилизация“ – на 27 юли и „Човекът от Ла Манча“ – на 5 септември.

Фестивалът има и съпътстващи събития, които се провеждат в Летния театър на Велико Търново. Там на 6 юли е концертът „Класика§Джаз” с Хилда Казасян“, на 17 юли – „Опасен чар“ и „Обичайните заподозрени“ – на 24 август.

Билети за всички събития от „Сцена на вековете“ 2018 се продават в мрежата на www.eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ N 5 в старата столица. Само в Туристическия информационен център се предлагат пакетни билети за основната програма на фестивала на Царевец. Те са три вида: колекция „Събрано” – за всичките 8 заглавия, колекция „Опера и балет” – билети за 5 спектакъла (оперите „Мадам Бътерфлай“, „Луд Гидия“, „Джоконда“, „Аида“ и балетът „Ромео и Жулиета“), колекция „Мюзикъл” – билети за 3 спектакъла (мюзикълите „Зоро“, „Криворазбраната цивилизация“ и „Човекът от Ла Манча“).

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *