Младоженци дариха на отделението по неонатология в МОБАЛ пари, събрани на сватбата им

С дарението ще бъде закупен сензор за мониторингово проследяване на новородени

АЛЕКСАНДРИНА И ПЕТЪР АНДРЕЕВИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧНАХА СЕМЕЙНИЯ СИ ЖИВОТ С БЛАГОРОДЕН ЖЕСТ. Те дариха на отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“1000 лв., които събраха по време на сватбата си, като изрично обяснили на гостите, че не желаят букети, а паричната им стойност, за да реализират каузата си. В понеделник младоженците посетиха бебешката реанимация и се убедиха, че сумата е отишла на най-правилното място.

Приказката на двамата влюбени започва преди 2 години. Известно време ги разделяло разстояние, но чувствата преборили всякакви пречки. Предложението за брак било добре замислено и планирано от Петър. Той паднал на колене на плажа на гръцкия остров Тасос по залез слънце, с пръстен в ръка и около свещи, подредени във формата на сърце. Още тогава започнала голямата подготовка за щастливия ден на сватбата, а в края на зимата Петър потърси съдействието на „Борба“ за идея къде да насочат средства, които желаят да дарят от венчавката. Ние им предложихме да подпомогнат отделението по неонатология в търновската болница и двамата влюбени приеха присърце идеята.

НА 16 ЮНИ АЛЕКСАНДРИНА И ПЕТЪР СИ КАЗАХА „ДА“ В КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ в Арбанаси, а свидетели на любовта им бяха 130 гости. Всички те подкрепиха благородната инициатива на младото семейство.

„Сред гостите имахме лекар. Д-р Виктор Точков, синът на д-р Валентин Точков – началника на отделението по педиатрия. Той бе във възторг от идеята да подкрепим неонатологията и сподели, че във времена, в които здравеопазването не е достатъчно добре финансирано – това е най-доброто, което можем да направим“, разказа Петър.

В петък младото семейство преведе сумата от 1000 лв. по банковата сметка на болницата, а вчера посети отделението по неонатология, където ги разведе старшата медицинска сестра Мария Нешева. Тя им представи малките пациенти, които лежат в момента в звеното, и добрата апаратура, с която разполагат лекарите. Съпрузите за първи път виждат на живо толкова малки пеленачета и не успяха да скрият сълзите си. Двамата с огромно любопитство разпитваха за методите за лечение и грижите за бебетата, които полага персоналът. Останаха доволни от отговора на старшата сестра, че всички деца, родени и настанени в неонатологията в деня на сватбата им, вече са изписани и са в прегръдките на родителите си вкъщи

„Очаровани сме от битовите условия и техническото въоръжение в сектора. Всичко изглежда много модерно и изпипано. Смятаме, че направихме най-добрия избор, като дарихме именно тук средствата“, заяви Александрина.

СЕСТРА НЕШЕВА СПОДЕЛИ, ЧЕ ТОВА СА ПЪРВИТЕ МЛАДОЖЕНЦИ ДАРИЛИ СРЕДСТВА ЗА ОТДЕЛЕНИЕТО. По нейни думи сумата е достатъчна за закупуването на специален сензор за мониторно наблюдение, който се поставя на ръчичката или крачето на бебетата и дава 24-часова информация за жизнените му показатели. Тя обясни, че той е много ценен за лечението на децата, ползва се еднократно и затова нуждата от него е непрестанна. Като знак на благодарност подари на младото семейство бебешки шампоан и пожела скоро да се видят отново, но тогава вече да ги поздрави, че са станали родители.

Галина ГЕОРГИЕВА

10 thoughts on “Младоженци дариха на отделението по неонатология в МОБАЛ пари, събрани на сватбата им

 • 26.06.2018 в 14:26
  Permalink

  Браво, познавам това момчв визуално и е доста положителен. Като го видя лично ще го почерпя и поздравя. Нека да са щастливи и дълги години да се радват взаимно.

  Отговор
 • 26.06.2018 в 15:00
  Permalink

  Не, че нещо, но защо трябва да се афишира? Това, че правят добро е чудесно, но няма нужда от хвалби.

  Отговор
  • 26.06.2018 в 17:42
   Permalink

   Може така и други младоженци да вземат пример . Толкова букети с цветя са наистина излишни.

   Отговор
 • 26.06.2018 в 15:19
  Permalink

  Браво младежи.Вие сте истински българи Депутати,политици,бизнесмени и други балгари разваржетр си мислите ,отворете си сърцата и да възстановим нашата даржава

  Отговор
 • 26.06.2018 в 20:42
  Permalink

  Прекрасен жест от едни млади хора с големи сърца! Пожелавам си всеки ден да четем по една такава статия.Успех на семейството във всяко едно начинание.

  Отговор
 • 26.06.2018 в 21:55
  Permalink

  Дано парите отидат на правилното място, а не изчезнат в някой джоб…

  Отговор
 • 28.06.2018 в 12:27
  Permalink

  То хвалба, то чудо – чак по телевизията ги показаха….По-скромно, младежи, няма нужда от афиширане на даренията, сякаш сте дарили 100 000…,егати…

  Отговор
 • 29.06.2018 в 18:37
  Permalink

  То може ли в България да се направи нещо хубаво, без да бъде залято с помия??? Защо да не се показва??? Какво лошо има в това??? Напротив, нека се показва, за да може и други да последват примера им! ….“Съединението прави силата“, трябва да се замени със „Злобата прави силата“.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *