Осем медала за „АП-спорт“ от държавното по стрелба, Самуил Донков стана шампион на свободен пистолет

Осем медала спечелиха стрелците на „АП-спорт“ от Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие. Самуил Донков стана шампион при мъжете в дисциплината свободен пистолет с актив от 564 точки. Съотборникът му Николай Колев е пети, девети е Веселин Колев от другия великотърновски клуб „Етър-100“. Отборно Донков, Колев и треньорът Александър Луканов са втори, след стрелците на „Диана“. На бърза стрелба с пистолет Самуил Донков взе бронзов медал.

Яна Митева е втора при жените на спортен пистолет, трета е Кристияна Стоянова. Двете състезателки на „АП-спорт“ отстъпиха само пред Антоанета Бонева от „Светкавица“ (Търговище).

Адиел Илиева се окичи с бронз при девойките със спортен пистолет, четвърта и пета са съекипничките й в „АП-спорт“ Биляна Алексиева и Нанси Велкова.

При жените на 120 изстрела с малокалибрена пушка от три положения втора се подреди Петя Луканова. На 60 метра от положение легнал Петя Луканова е трета.

Бронз на „Етър-100“ от първенството донесе Димитър Буров в надпреварата при мъжете на 120 изстрела с малокалибрена пушка от три положения, оставайки на точка от среброто, взето от Георги Топалов – „Тракия“. Първи е националът Антон Ризов също от пловдивския клуб. На 60 изстрела от положение легнал Буров се класира седми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *