Кметът Георги Чакъров замисля нова съдебна битка за 17 дка от Ловния парк | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Кметът Георги Чакъров замисля нова съдебна битка за 17 дка от Ловния парк

Публикувана на: 27.06.2018г. 2510 прегледа

Преди 15 г. РПК продава на Георги Вълев терена за 123 000 лв.

 

КМЕТЪТ НА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ГЕОРГИ ЧАКЪРОВ ЗАМИСЛЯ нова съдебна битка за разваляне на имотна сделка за 17,4 дка от терените на Ловния парк в града. Преди 15 г. на базата на нотариален акт по давностно владение РПК продава имота на Георги Вълев за 123 000 лева. Така в зоната за отдих се прави тирпаркинг от тогавашния известен бизнесмен, който днес търка нара в Ловешкия затвор с доживотна присъда без право на замяна за поръчителство на две убийства и лихварство.

След скандалната продажба на земята, която реално никога не е била на РПК, общинското ръководство на Полски Тръмбеш в лицето на кмета Чакъров заведе дело за терените за Ловния парк срещу РПК и спечели на първа съдебна инстанция, след това Темида обаче отсече, че общината нямала правен интерес от тези имоти. Така и в момента 17,4 дка са собственост на Вълев и неговите наследници.

ЧАСТ ОТ ОГРОМНИЯ ЛОВЕН ПАРК ОТ 374 ДКА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СТАВА ЗОНА ЗА ОТДИХ И СПОРТ, реши на сесия преди 7 г. Общинският съвет. С ново статукво на мястото, където се намира откритият минерален басейн, се премахна и незаконният тирпаркинг на Георги Вълев. Той съществуваше повече от 10 г. на база договор с местната РПК.

ПРЕМАХВАНЕТО НА ПАРКИНГА ЗА ТИРОВЕ СЕ БАЗИРА НА ПРОМЯНА В ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДВИЖЕНИЕТО в кв. 76 от Ловния парк. Според актуализацията на генералния план за организация на движението в новата зона за отдих и спорт не можеха вече да преминават автомобили зад 3 тона. Така за тежките камиони и до днес няма място за паркиране. Заради имотната сделка на РПК обаче всичко в района е разрушено и тъне в бурени.

Назад във времето на това място е имало китни къщи за нощувки и култово заведение редом със стрелбище. Заради несвършена работа на управниците от зората на демокрацията сега общината не може да инвестира в зоната за отдих заради частната собственост на Вълеви, които пък от своя страна търсят купувач за своя терен.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

loading...

Коментари за "Кметът Георги Чакъров замисля нова съдебна битка за 17 дка от Ловния парк"

  • 11.07.2018 в 15:04

    китни къщи за нощувки не помня да е имало, но имаше едни недовършени постройки

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!