Приложение Полски Тръмбеш

Делегация гостува в румънския град Герла за проекта „Нека бъдем приятели“

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ГОСТУВА В ПОБРАТИМЕНИЯ румънски град Герла по повод втората фаза от международния проект „Нека бъдем приятели“. Той се реализира чрез партньорството между лицей ,,Ана Ипатеску ” и Средно училище „Цанко Церковски”, а ръководител от българска страна е Маринела Иванова от гимназията.

На кръгла маса в училищната библиотека на лицея бяха проведени дискусии за многобройните дейности, извършвани в рамките на проекта в продължение на две години, и бяха определени цели за следващите, поясни г-жа Иванова.

На втория ден делегацията е посетила традиционния фестивал на румънската кухня, който се проведе на хълма в покрайнините на града. На кулинарната изложба нашата делегация представи и български специалитети. Гостуването е съвпаднало и с празника на Герла, където са били 11 кметове от 11 побратимени града от различни държави. Делегацията от Полски Тръмбеш е провела и работна среща с делегацията от Швеция в рамките на проекта.

Българската делегация в градската алея на Герла с табелата на Полски Тръмбеш

Делегацията от община Полски Тръмбеш е била начело със заместник-кмета Назиф Кадир, Николина Генова, Лариса Тодорова, Николай Буюклиев, директорката на гимназията госпожа Стефка Трайчева, която е работила с колегата си Раду Йелчеан, директор на лицея. В срещата са участвали и координаторите по проекта от двете училища – учителите Корина Ифтинка, Мариана Бeрариу, Даниела Кристуриани, Ана Мурешан и Даниела Великова, Ива Димитрова, Маринела Иванова.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *