Комисията за борба с престъпленията на хлапета се включва в кампания за толерантност | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Комисията за борба с престъпленията на хлапета се включва в кампания за толерантност

Публикувана на: 27.06.2018г. 324 прегледа

По време на лятната ваканция местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Полски Тръмбеш ще се включи в спортно мероприятие – футболен турнир Infinity Football. Той цели приобщаване и възможност за създаване на позитивно въздействие и общуване, преодоляване на стереотипи, негативни нагласи и предразсъдици. Той е част от националната кампания за толерантност  „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел” – 2018 година, на „Соник старт“.

В турнира, който ще се проведе в Балчик, ще се включат 18 деца. От комисията се надяват, че чрез включване на деца от общината ще се постигнат целите на кампанията – създаване на повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание както в семейството, така и в обществото като цяло; формиране на активно отношение към толерантност във всичките многолики проявления; промяна на обществените нагласи, произтичащи от различието – пол, раса, етническа принадлежност, физически белези и др., и създаване на мултикултурно единство и уважение на многообразието; насърчаване на солидарно отношение между поколенията, както и към природата и животните; подкрепа на социалното включване на уязвими групи.

Чрез включването във футболния турнир на деца от възрастовата група от 14 до 16 години ще се насърчи поведение на разбирателство и ненасилие, ще се подкрепи активното социално включване и възможностите за привличане на повече хора към каузата на толерантност, каквито са и част от целите на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Полски Тръмбеш.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!