81 четения

Парашутистите на „Аероклуб Горна Оряховица” над всички в страната

Парашутистите от „Аероклуб Горна Оряховица” обраха медалите по време на 53-тия Национален шампионат, който по традиция се проведе на летището край село Ерден.

Пет отбора си оспорваха титлата в първенството. Десет години след възстановяването си аероклубът от железничарския град зае безапелационно първото място, следван от представителите на Монтана и ветеранките от „Скай роузис”, където са събрани все националки по парашутизъм. Титлата за „Аероклуб Горна Оряховица” донесахо Цонко Шопов (капитан), Стефан Тюфекчиев, Велислав Димитров, Петко Петков и Стоян Колев. Петко Петков грабна златото индивидуално, среброто и бронзът са за съотборниците му Стефан Тюфекчиев и Цонко Шопов. Резултатите от първенството бяха важни и за определянето на националния отбор, който ще представи България на Световния шампионат през август, домакин на който отново ще е монтанското село. Тримата парашутисти от Горна Оряховица” си осигураха квотите за първенството.

Паралелно с националния в Ерден се проведе и Европейският шампионат, в който се включиха 14 отбора от България, Гърция, Сърбия, Румъния, Молдова, Унгария, Полша. Първи са поляците, следвани от румънци и унгарци. Веднага след тях са парашутистите на горнооряховския клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *