95 четения

ІV национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета“ 2018 година

Четвъртото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” ще се проведе на 6, 7 и 8 септември 2018 година в град Полски Тръмбеш.

В него могат да вземат участие деца, младежи и девойки на възраст от 5 до 18 години, разпределени в четири възрастови групи:

I възрастова група – от 5 до 9 години;

II възрастова група – от 10 до 12 години;

III възрастова група – от 13 до 15 години;

IV възрастова група – от 16 до 18 години.

Всеки участник представя самостоятелно две песни (по една във всеки от конкурсните дни), като едната задължително трябва да е българска.

Регламентът и бланка на заявката може да бъдат намерени на сайта на Община Полски Тръмбеш –http://www.trambesh.eu/.

Организаторите на конкурса от Община Полски Тръмбеш, сдружение „Полските щурчета” и Народно читалище „Отец Паисий 1905” – гр. Полски Тръмбеш, очакват и тази година участниците в него да представят своя талант, култура и традиции. Конкурсът има за цел да допринесе за създаването на една приятелска атмосфера за участниците и всички жители и гости на община Полски Тръмбеш.

Оценяването на младите таланти ще се извършва от професионално жури с председател Росица Кирилова и членове Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов.

Журито ще определи Гранпри за всяка възрастова група – диплом, статуетка и парична награда от 500 лв. За първа, втора и трета награда във всяка възрастова група ще се връчват плакет и диплом. От 2017 година участниците, на които се присъжда Гранпри, получават уникални авторски статуетки, изработени от Иван Кулински.

Заявки за участие в конкурса се приемат до 15 август в Община Полски Тръмбеш или на e-mail: [email protected].

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *