ІV национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен "Полските щурчета" 2018 година | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ІV национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета“ 2018 година

Публикувана на: 27.06.2018г. 1108 прегледа

Четвъртото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” ще се проведе на 6, 7 и 8 септември 2018 година в град Полски Тръмбеш.

В него могат да вземат участие деца, младежи и девойки на възраст от 5 до 18 години, разпределени в четири възрастови групи:

I възрастова група – от 5 до 9 години;

II възрастова група – от 10 до 12 години;

III възрастова група – от 13 до 15 години;

IV възрастова група – от 16 до 18 години.

Всеки участник представя самостоятелно две песни (по една във всеки от конкурсните дни), като едната задължително трябва да е българска.

Регламентът и бланка на заявката може да бъдат намерени на сайта на Община Полски Тръмбеш –http://www.trambesh.eu/.

Организаторите на конкурса от Община Полски Тръмбеш, сдружение „Полските щурчета” и Народно читалище „Отец Паисий 1905” – гр. Полски Тръмбеш, очакват и тази година участниците в него да представят своя талант, култура и традиции. Конкурсът има за цел да допринесе за създаването на една приятелска атмосфера за участниците и всички жители и гости на община Полски Тръмбеш.

Оценяването на младите таланти ще се извършва от професионално жури с председател Росица Кирилова и членове Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов.

Журито ще определи Гранпри за всяка възрастова група – диплом, статуетка и парична награда от 500 лв. За първа, втора и трета награда във всяка възрастова група ще се връчват плакет и диплом. От 2017 година участниците, на които се присъжда Гранпри, получават уникални авторски статуетки, изработени от Иван Кулински.

Заявки за участие в конкурса се приемат до 15 август в Община Полски Тръмбеш или на e-mail: polskite.shturcheta@abv.bg.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!