8 четения

Спортен празник с награди и много настроение за децата от центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново

Футболен празник, гарниран с много награди, зарадва децата от центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново. Идеята бе да децата в неравностойно положение и тази пролет да усетят вълненията, които изпитваха по време на организирания от фенклуб „Манчестър Юнайтед” в продължение на девет години турнир.

Футболните срещи се проведоха между момчета от центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания на улиците „Цветарска”; „Ил. Драгостинов”, „Колоня товар” и „Н. Габровски” N 49 и бивши възпитаници на тези социални услуги. Спортният празник се състоя със съдействието на Община Велико Търново на футболния терен „Балкан Арена“ в квартал „Картала”.

Събитието беше част от дейностите на спортен клуб „Широко сърце”, създаден неотдавна в тези социални услуги и Сдружение „ЗОВ-България”, чийто председател Шарлот Хели лично присъства, приветства децата и връчи наградите на победителите.

Доброволците от тази организация, които осъществяват целогодишно дейности с децата в центровете, организираха за малките участници в празника интересни игри и забавления в просторния парк около футболното игрище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *