Времето

ВРЕМЕТО: От началото на новата седмица – чувствително подобрение

През нощта ще бъде облачно с превалявания от дъжд. На отделни места се очакват и гръмотевици. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18 гр. За В. Търново се очаква минимална температура около 16 гр. През деня времето ще запази характера си – ще има значителна облачност с превалявания дъжд. На места се очакват и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 21 и 24 гр. За В. Търново се очаква максимална температура около 22. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.6 през 1968 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.3 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 42 минути и ще залезе в 20 часа и 59 минути. Фаза на Луната: едно денонощие след пълнолуние.

В събота късно след обяд и вечерта е възможно временно разкъсване на облачността. Ще духа умерен до силен от запад-северозапад. Температурите ще се задържат ниски за сезона. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18, максималните между 23 и 26. В неделя и понеделник ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна и след обяд места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16, максималните ще бъдат между 25 и 28.

От вторник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от запад, на моменти ще бъда тихо. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16, максималните ще бъдат между 27 и 30.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота ще преобладава време със значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15. В неделя и понеделник ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали дъжд. На отделни места ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12 гр. От вторник до четвъртък ще преобладава време с променлива облачност и ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15 – 16. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *