442 четения

Бившата зам.-министърка Росица Димитрова се върна на работа в Търновската община

БИВШИЯТ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА РОСИЦА ДИМИТРОВА ОГЛАВИ ОТНОВО ОБЩИНСКИЯ ОТДЕЛ „Социални дейности и здравеопазване“ във Велико Търново. След оставката й Цветан Цветанов съобщи в една от националните телевизии, че тя ще става съветник в политическия кабинет на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор влиза деликатната материя. Политикът бил твърдо решен да запази Димитрова в сферата на социалната политика, тъй като според него тя няма вина за скъпия билет до Ню Йорк и достойно е представила страната ни на световния форум за Конвенцията за правата на хората с увреждания. По негови думи трудно се намират качествени кадри в сферата на социалните дейности и затова не трябвало да бъде освободена. Въпреки протегнатата ръка обаче търновката не пожелала да остане във високите етажи на властта в София. Димитрова е назначена на работа като началник на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в старата столица от 25 юни.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

 


Повод за това стана пътуването й до Ню Йорк с билет за 8300 лева.

Публикувано на: 22.06.2018г.

Докато родители на деца с увреждания протестираха пред Парламента с искане за реална интеграция и промяна на системата за подпомагане, зам.-министърът взе участие в 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. Оказа се, че командировката й е била неоправдано скъпа, като само самолетният билет струвал над 8000 лв. от държавния бюджет.

 

Това предизвика огромно обществено недоволство и стана причини за принудително подадена оставка. Заради всичко това Боби Ваклинов награди Росица Димитрова със златно животинче.

Източник: Господари на ефира

 

 

 


Росица Димитрова става съветник на вицепремиера Валери Симеонов

Публикувано на: 22.06.2018

СЛЕД ОСТАВКАТА КАТО ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА РОСИЦА ДИМИТРОВА ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕНА ЗА СЪВЕТНИК в политическия кабинет на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор влизат социални дейности. Самият той първи публично защити търновката и изрази недоволство от обвиненията към нея поради факта, че тя няма вина за купения в последния момент самолетен билет за над 8000 лв. Вицепремиерът дори уточни, че Димитрова не е нощувала в скъп хотел в Ню Йорк, а е останала в общежитието на българското консулство. Политикът се разгневи, че по нелеп начин си отива професионалист в сферата на социалните услуги и изтъкна, че трудно се изграждат такива експерти.

Във фейсбук и интернет форумите десетки търновци застанаха на страната на вече бившия заместник социален министър. Подкрепа за търновката заявиха общински съветници в старата столица, медицински работници, представители на местни социални заведения и звена, дори работещи в системата на МВР.

Преди да поеме поста заместник-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова бе директор на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ във Велико Търново от септември 2006 до май 2017 година. През 2016 г. е председател на постоянната комисия по труда и социална политика към Националното сдружение на общините в Република България.

Била е преподавател в Медицинския колеж във Велико Търново и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Участвала е в работните групи за разработване на план за действие за изпълнение на Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2020 и за актуализация на националната стратегия за детето 2008 – 2018 г.

Г. ГЕОРГИЕВА

 

 


Търновката Росица Димитрова подаде оставка като заместник социален министър

Публикувана на: 21.06.2018

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА РОСИЦА ДИМИТРОВА ПОДАДЕ ОСТАВКА, а мотивът за доброволното оттегляне от поста е създалото се недоволство и напрежение по повод участието й в Световната конференция на ООН за Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. По нейни думи там тя е споделяла добрия опит и постигнатите резултати в интеграцията и социализацията на сънародниците ни с увреждания, докато по същото време в страната се разгаряше в пълна сила протестът под формата на палатков лагер с надслов „Системата ги/ни убива“. За да посети Димитрова социалния форум, бяха похарчени 8980 лева от бюджета на ресорното министерство, тъй като самолетният билет бил купен в последния момент, заяви публично тя преди 2 дни. Това обяснение обаче бе определено като гавра от хората с увреждания. Те пожелаха извинение от нейна страна или оттегляне от поста.

Оставката на Димитрова е приета от премиера Бойко Борисов вчера сутринта.

Росица Димитрова е от Велико Търново и преди да бъде назначена за зам.-министър на труда и социалната политика 11 години заемаше поста директор на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“. Тя бе върл защитник на идеята за деинституционализация на децата, лишени от родителска грижа и под нейно ръководство бяха изградени центровете за настаняване от семеен тип за деца с и без увреждания в старата столица.

Галина ГЕОРГИЕВА

10 коментара за “Бившата зам.-министърка Росица Димитрова се върна на работа в Търновската община

 • 20.06.2018 в 15:03
  Permalink

  Нищо ново под слънцето…
  Сега дали ще се върне на общинската си служба?…

  Отговор
 • 21.06.2018 в 15:24
  Permalink

  Който иска да ходи на безплатна екскурзия до САЩ, гори като бушон!

  Отговор
 • 21.06.2018 в 15:28
  Permalink

  Страшно големи успехи е имала тази жена. Защо не дойде в кв. Бузлуджа да види как социалните служби се грижат за напълно сляпа от тежък диабет, шизофреничка 45 годишна жена. Никак1 Дигат рамене и казват че няма места. Майка ѝ след операция на тазобедрена става на легло не може да я обслужва. След триста зора назначиха домашен асистент на майката, но тя отказва да е и асистент на диабетичката. Няма кой да ѝ вземе инсулина и лекарствата.Дори пуснаха в отпуск асистента при което лежащо болната нямаше кой дори хляб да купи. Когато питахме в такива случаи какво се прави. Ами такъв е закона, ни казаха от т.н. социални служби.

  Отговор
 • 21.06.2018 в 23:58
  Permalink

  Уважаеми Търновци,
  видяхте как Борисов прие оставката на качествен човек без дори тя да има каквато и да е вина за закупеният билет, но онази министърка, която нарушава законите и наредбите не и иска оставката. Става дума за министърката на туризма, Ангелкова.

  Отговор
 • 23.06.2018 в 20:46
  Permalink

  Фактите по случая ги разбирам така: Прекият ми работодател ми нарежда да отида на конференция в САЩ, в която да взема участие. Режийните ги урежда и поема министертвото с отговорните за това лица. Кой трябва да е виновния в случая..!?

  Отговор
 • 27.06.2018 в 1:00
  Permalink

  Много е хубава за тази дейност, поредният номенклатурен кадър се намества от една служба на друга

  Отговор
 • 27.06.2018 в 8:41
  Permalink

  Боже мили! Слез и си прибери вересиите!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *