84 шофьори, са наказани за извършени от тях транспортни престъпления

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 84 шофьори са наказани за извършени транспортни престъпления от началото на годината до сега. При 47 от случаите прокуратурата е работила по  бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.  Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в  съда 38 споразумения,  33 обвинителни акта и 13  предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност.  Осъдени са 59 лица за шофиране след употреба на алкохол/33 лица/ или наркотично вещества /26 лица/. Наказани са  8 човека за  управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна мярка, 8 – които при управление на МПС са причини значителни имуществени щети и 9 – за управляване на нерегистрирано по надлежния ред МПС.

 

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд И. А.  за това, че на 27.03.2018 г., в землището на гр. Дебелец, общ. Велико Търново, управлявал  лек автомобил „Мерцедес 250 Д“, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,80 на хиляда, установено по надлежния ред. Престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК

На съд е предаден и Й. Й. за това, че на 17.06.2018 г. на път Стражица – Свищов,  управлявал лек автомобил „Санг Йонг Мусо“, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,15 на хиляда, установено по надлежния ред, след като бил осъден за същото престъпление. И за управлявал лек автомобил, нерегистриран по надлежния ред – с прекратена регистрация на основание Заповед за прилагане на принудителна административна мярка Престъпление по чл. 343 б  и  по чл. 345, ал. 2 от НК.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *