Осъдиха мъж за държане на марихуана

След внесен в обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебно заседание спрозаумение осъдиха мъж за държане на наркотици в особенно големи размери.   Осъден е на три години лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

 

Б. К. е признат за виновен и е осъден за това, че на 09.11.2017г., в с. Джулюница, общ. Лясковец, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана/ с общо тегло 48604 грама на стойност 291 624 лв., установено с химическа експертиза, като държаното наркотичното вещество е в особено големи размери. Престъпление  по чл. 354а  от НК.

Обвиняемият решил покрай селско-стопанска дейност да отглежда и марихуана. Конопените растения засадил в местности между няколко села, като ги поливал и торял, а впоследствие – прибирал и сушил. Готовата марихуана обвиняемият държал в дома си в с. Джулюница, като в няколко случая през 2017г. той давал на друго лице различни количества от нея за продажба, а после получавал парите от реализацията й. По получен оперативен сигнал до правораздавателните органи на 09.11.2017г. било извършено претърсване в жилището на обвиняемия, при което е намерен наркотика.

Споразумението има последици на влязла в  сила присъда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *