Вторник нестабилно и с превалявания, следващите два дни повече слънце

През нощта облачността постепенно ще се увеличи. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. За В. Търново се очаква минимална температура около 16 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност, с превалявавания от дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 25 и 28. За В. Търново се очаква максимална температура около 26 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.9 гр. през 1996 г., а най-ниската измерена минимална е 9.8 гр. през 1982 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 44 минути и ще залезе в 20 часа и 59 минути. Фаза на Луната: пет денонощия след пълнолуние.

В сряда късно преди обяд ще има значителна облачност, след обяд и вечерта ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа умерен, на моменти силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17, максималните ще бъдат между 25 и 28. В четвъртък и петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16, максималните ще бъдат между 26 и 29. От събота до понеделник ще преобладава време със значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. На места се очакват интензивни валежи с дневни количества около и над 20 л/ кв. м. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Температурата ще се понижи. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16, максималните ще бъдат между 19 и 22.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще преобладава време със значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17. В сряда преди обяд ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. След обяд облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19. В четвъртък и петък ще преобладава време с променлива облачност и ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19. От събота до понеделник ще бъде облачно с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурата ще се понижи и максималната на 1200 м ще бъде около12. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *