Даниел Панов представя българските местни власти в дебати за бъдещето на Европа

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов представя българските местни власти във форум на високо равнище на тема „Бъдещето на Европа“. Панов участва в дебатите, които са част от 130-а пленарна сесия на Комитета на регионите на Европейския съюз, провеждаща се в Брюксел.
Форумът се провежда днес в белгийската столица, където се събират председателите на националните асоциации на местните и регионални власти от десетки държави в Стария континент.
Изказванията на Даниел Панов са планирани в пленарната сесия на Комитета на регионите, както и по време на кръгла маса „Устойчива Европа“.
През април Велико Търново домакинства заседание на Съвета на европейските общинни и региони /СЕОР/. Форумът бе на високо равнище, а в Старата столица пристигнаха представители на местните власти от повече от 30 държави. Откритата от Даниел Панов и Фредерик Валие /генерален секретар на СЕОР/ дискусия бе на тема „Настоящата и бъдещата ни визия за Европа и Европейския съюз”. Основните теми, които чуждестранните гости обсъждаха заедно с българските домакини от НСОРБ и Община Велико Търново, бяха свързани с приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, интеграцията на Западните Балкани, кохезионната и общата селскостопанска политика след 2020 година.
Наскоро Даниел Панов участва и в конференцията „Перспективи за конвергенция и устойчиви региони след 2020 г.“, която се проведе в София и бе част от срещите на високо ниво по време на българското европредседателство. Тогава бе първото публично обсъждане на новата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз. С 8,4% повече са предвидените за България средства в следващия програмен период – 2021-2027 г., по линия на кохезионната политика и европейските фондове.

2 коментара за “Даниел Панов представя българските местни власти в дебати за бъдещето на Европа

 • 04.07.2018 в 12:50
  Permalink

  Да, Панов ще разясни как общините избягват да спазват Закона за управление на етажната собственост, за да се запознаят страните с уникалния български опит. Този закон тотално не се спазва от община В.Търново, вероятно и от други общини. Единственото им задължение съгласно закона е:
  „Преходни и Заключителни разпоредби

  § 2. Когато в етажна собственост не е провеждано общо събрание повече от една година, свикването на такова събрание и вписването в книгата за собствениците се извършва в срок 6 месеца от влизането в сила на закона.

  § 3. Кметът на общината или района в тримесечен срок от изтичането на срока по § 2 организира провеждането на общи събрания и избор на управителни органи в сградите в режим на етажна собственост, където не са свикани такива събрания и не са избрани такива органи поради липса на инициатива на собствениците и обитателите на съответната етажна собственост.“
  В община В.Търново има отдел „Етажна собственост“, който единствено е регистратор на някои собственици благоволили да регистрират управителен съвет. А защо не се спазва горната постановка от закона.
  Липсата на ръководство на етажните собствености създава редица неприятности на съвестните граждани. Не се събират пари за ремонти, нагли собственици присвояват площи от общите части. Входовете и стълбищата тънат в мръсотия и боклуци. Човек да го е срам да покани чужденци.
  Многократно съм питал общината по този въпрос. Нито дума.

  Отговор
 • 04.07.2018 в 18:29
  Permalink

  „Голяма работа“ бил кмета. Да му се неначудиш. …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *