martineli

martineli

Зам.-министър откри общинския приют за бездомници и хора в нужда в Горна Оряховица

Финализираха проекта за изграждане на общински приют за бездомници и хора в нужда в Горна Оряховица. На официална церемония вчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметът инж. Добромир Добрев и управителят на фирмата изпълнител „Джамбо 33“ Тодор Джамбазов прерязаха лентата на новото социално заведение. То е на стойност 745 778 лв., от които 108 396 лв. е националното финансиране, участието на Община Горна Оряховица е в размер на 23 137 лв., а останалите са осигурени по Оперативната програма „Региони в растеж“. Постройката се намира в квартал „Пролет“, застроената му площ е 329 кв. м, а разгънатата – 611 кв. м.

„Това е поредният обект, който завършва Община Горна Оряховица от инвестиционната си програма. По мащаби и като размер на инвестицията, проектът не е огромен, но неговите ползи и ефектът за хората е много голям. Това е социалната отговорност, която всеки от нас трябва да носи в себе си и да предава на околните“, заяви кметът Добрев.

Сградата е двуетажна, с осигурен достъп от хора в инвалидни колички, разполага с осем стаи – дневни, приемен център, кухня, трапезария и лекарски кабинет. Капацитетът е 15 легла, а времето, за което хората в нужда могат да останат в приюта, е три месеца. През този период ще получават храна, подслон, лекарски грижи, социално и дори правно консултиране.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *