Инцидент с дете в забавачница в Г. Оряховица се разшумя след седмица

Етажерка падна и счупи носа на 4-годишно момиченце, прокуратурата, полицията и общината се занимават със случая

НЕОБЕЗОПАСЕНА ЕТАЖЕРКА В ДЕТСКА ГРАДИНА „БОДРА СМЯНА” В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПАДНА ВЪРХУ МАЛКО ДЕТЕ И ГО НАРАНИ СЕРИОЗНО. Случката всъщност е от средата на миналата седмица, но досега не е била оповестявана. Четиригодишното момиченце си играело и се опитвало да си вземе конструктор от една от етажерките, която внезапно се наклонила напред и се стоварила върху него, затискайки го. Според служителки от персонала на забавачницата детето се било качило на втория етаж на етажерката, но дюбелът, с който тя била закрепена за стената, внезапно се откъснал. Това било третото поредно качване на момиченцето за деня, след като преди това два пъти било сваляно оттам. Инцидентът става в момент, когато възпитателката била в почивка и за децата в групата се грижела само помощник-възпитателката.

Детето е откарано веднага от майка си първо в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, а оттам е препратено в Университетската болница в Плевен, където станало ясно, че е получило фрактура на носа и се налага спешна операция. Хирургичната интервенция е извършена успешно и няма опасност за здравословното състояние на момиченцето.

Според родителите на детето причината за случилото се е в персонала на детската градина и недостатъчните грижи и внимание за децата.

ОТ ГРАДИНАТА НЕ ОТРИЧАТ, ЧЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА НЕПРИЯТНАТА СЛУЧКА ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ТЯХНА. С инцидента са ангажирани и прокуратурата, и полицията в железничарския град, които ще трябва да установят има ли извършено престъпление при немарливо изпълнение на служебните задължения от длъжностно лице, заради което то да бъде подведено под наказателна отговорност.

От общината в Горна Оряховица също обявиха, че започват проверка и ще се произнесат след приключването й.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *