Кадетките на „Етър-Стил“ с вицешампионска титла от шампионата по спортна гимнастика

С вицешампионска титла се завърнаха кадетките на СК „Етър-Стил” от Държавно лично и отборно първенство по спортна гимнастика. Христиана Йорданова, Вероника Христова и Анна-Мария Господинова спечелиха второ място в отборната надпревара.

Отлично представяне направи индивидуално Христиана Йорданова, която извоюва второ място в многобоя и на прескок, четвърта е на смесена успоредка и земна гимнастика и шеста на греда.

Нейната съотборничка Вероника Христова се представи достойно и извоюва седмо място в индивидуалния многобой, шесто на прескок и смесена успоредка и осмо на греда.

Анна-Мария Господинова успя се класира осма на прескок и на земна гимнастика.

Междувременно четири гимнастички от „Етър-Стил” бяха повикани на започналия от днес лагер-сбор в националната база Раковски. Кристина Димитрова, Калина Козлева, Симона Йорданова и Никол Иванова се представиха добре през състезателната 2018 година и бяха забелязани от председателя на техническия комитет – жени, към Българската федерация по гимнастика дпн проф. Цветана Добрева и старши треньора на младежкия национален отбор Ивелин Райков.

Целта на тренировъчния латер е да се определи контингентът деца и момичета за участие в международни турнири, европейски и световни първенства.

На Държавното първенство Калина Козлева стана шампионка на смесена успоредка, а Кристина Димитрова на греда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.