18 училища в областта са с нови директори

18 УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИМАТ НОВИ ДИРЕКТОРИ СЛЕД ПРОВЕДЕНИ КОНКУРСИ. Четири от училищата обаче остават без шефове, след като нито един от кандидатите за поста не е успял да се справи с теста и събеседването, каза началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.

Ангел Гушев, който досега управлява Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново като временен директор, вече е назначен официално на поста. От временно на поста за постоянно директори остават и Валя Янкова, която е спечелила конкурса за ОУ „Христо Ботев“, и Валя Йочева, която управляваше до конкурса ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец. Таня Трифонова ще ръководи Общинското общежитие „Колю Фичето“.

Във Великотърновска община са три от училищата, които останаха без директори. Това са ХГ “Св. св. Кирил и Митодий” и ОУ “Христо Ботев” в село Ресен, в тези две училища кандидатите не са се представили на ниво. Нито един кандидат не е пожелал да ръководи ОУ „Васил Левски” в Леденик, затова конкурсът за това училище е бил анулиран.

НОВИ ДИРЕКТОРИ ИМА И В ДЕВЕТ УЧИЛИЩА В ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Конкурси бяха обявени и за трите основни училища, но директори са избрани само за „Иван Вазов” и „Св. св. Кирил и Методий” и това са Иван Момъков и Маргарита Атанасова. На ОУ „Паисий Хилендарски“ не е избран шеф. Милена Димитрова е спечелила мястото в ПГ по електроника и електротехника “М. Ломоносов”. Криси Аврамова ще управлява СУ “Георги Измирлиев”, а Нели Атанасова – СУ “Вичо Грънчаров”. Конкурсите за основните училища в Долна Оряховица, Писарево и Върбица са спечелили съответно Маруся Гечева, Грета Новакова и Йордан Йорданов. Даниела Арабаджиева остава директор на СУ „Максим Райкович” в Лясковец.

На поста си остава и Стефка Трайчева, която вече официално ще е директор на СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш. Емилия Петрова е новият директор на ОУ „Филип Сакеларевич“ в Свищов.

В Павликени нови директори са назначени в ОУ „Св. Климент Охридски” – Радка Станева, в ПГ по аграрни технологии „Цанко Церковски” – Магдалена Желязкова и в ОУ “Бачо Киро” в Бяла черква – Александър Михайлов. СУ „Св. Климент Охридски” в с. Камен, община Стражица, остава с временно изпълняващ длъжността.

34 учители са подали документи за участие в конкурсите в 23 учебни заведения в областта. Сред кандидатите имаше и такива, които искаха да се борят за директорското място в 7, дори за осем училища. Най-оспорвана е била конкуренцията за школото в Долна Оряховица и ОУ “Иван Вазов” в Горна Оряховица, където за поста са се състезавали по петима кандидати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *