242 четения

Шефът на полицията в Павликени върнат на работа, аферата „Гориво“ – много шум за нищо

Гл. инспектор Иво Иванов е на поста си след 6 месеца разследване, наказан е само с порицание

ПОЛИЦИЯТА В ПАВЛИКЕНИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ БРОЕНИ ДНИ ОТ СТАРИЯ НОВ НАЧАЛНИК Иво Иванов. Той е бил възстановен на поста си със заповед на вътрешния министър, след като половин година бе в немилост заради шумната и показна операция „Гориво“ в града. От МВР главният инспектор е отнесъл 6 месеца порицание след дисциплинарната проверка образувана след акцията на „Вътрешна сигурност“. СКАНДАЛЪТ ГРЪМНА В НАЧАЛОТО НА ДЕКЕМВРИ М.Г., КОГАТО В Павликени нахлу „Вътрешна сигурност” на МВР. Повод за това бе филм на „Господари на ефира“ как полицаи наливат бензин в пластмасови туби от минерална вода на бензиностанция „Лукойл“ в града. Бе заснет и началникът на пожарната в града Ваньо Джамбазов, който не бе отстранен от работа, а беше наказан с „порицание” от директора на пожарната комисар Кръстев, защото въпреки напълно забраненото наливане на гориво в пластмасови туби, което е длъжен да наблюдава и спазва, лично е извършвал нарушението. Със заповед на министъра освен началника бе отстранен и шефът на участъка в Сухиндол Румен Стойчев. Останалите от аферата „Гориво“ – домакинът Ангел Стоянов, командирът на отделение Георги Едрев и огнярят Йорданов бяха отстранени със заповед на директора на Областната полиция. Сега всички освен Румен Стойчев са върнати на работа, а разследването срещу него все още продължавало.

ОСВЕН ДИСЦИПЛИНАРНИ ПРОВЕРКИ ПО СЛУЧАЯ БЕ ОБРАЗУВАНО и досъдебно производство в Окръжна прокуратура. Преди броени дни оттам са установили, че престъпления по служба от длъжностни лица няма. Констатациите от проверката били пратени на главния прокурор, който трябва да каже дали да има продължение на сагата в Районна прокуратура за кражба или присвояване. Такава проверка в Районна прокуратура – Павликени, обаче няма, установи наша проверка вчера. По прокурорското разследване бяха направени счетоводна и икономическа експертиза. Тя установи километража на 7 полицейски коли за 9 месеца и не успя да докаже дали има преразход на гориво. Повечето от колите нямали джипиес, което допълнително затруднило установяването на евентуални престъпления.

ИВО ИВАНОВ БЕ НАЗНАЧЕН ЗА НАЧАЛНИК НА ПОЛИЦИЯТА В ПАВЛИКЕНИ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ. 46-годишният редови полицай е сред малцината в системата, които стават началници. За него казват, че е „местен, свестен и известен“. Тренирал вдигане на щанги и хандбал, работил 10 години в „Унипак” като полиграфист, той е и дипломиран инженер по автотранспорта от университета в Русе. Кореняк павликенчанин, носи му се славата като суров шеф. Наказанието от 6 месеца порицание е заради неоказване на контрол над подчинените му. Докато вървеше разследването и Иво Иванов бе отстранен, полицейското управление бе почти на автопилот. Съвсем за кратко кормилото пое криминалистът от Горна Оряховица Мариан Лонгинов, който се отказа и се върна в железничарския град. Известно време шефските функции изпълняваше началникът на охранителна полиция в Павликени. Четиримата възстановени служители замислят завеждане на съдебни дела след шумната афера, която така и не успя да докаже кражба на горива за лични нужди и престъпления по служба.

Нели СУКОВА

13 коментара за “Шефът на полицията в Павликени върнат на работа, аферата „Гориво“ – много шум за нищо

 • 09.07.2018 в 18:32
  Permalink

  Пълен срам и корупция! Пародия на МВР.

  Отговор
 • 10.07.2018 в 13:18
  Permalink

  Жалко да. Как не ги е срам тези хора сложени да защитават народа. Сигурно е горд с постъпката си. Половината държава е в това положение пълно е с недосегаеми.

  Отговор
 • 10.07.2018 в 14:56
  Permalink

  Я да се разкараш б*рсук. Е*ал съм цялата ви система, да го ду*ат куките и държавата, за това няма да живея в България и нямам намерение да се върна… Милиони хора ги гледаха как крадат има доказателства но уви. Продажна държава, всички са корумпирани няма справедливост! Жалко за хората които крадат един хляб от магазина лежат 5 години затвор сред всякакви изроди 🙁

  Отговор
 • 10.07.2018 в 16:10
  Permalink

  Браво ей това е Държава и Разследване и Правосъдие,сега остава да върнат Рашев за кмет и оакването ще е пълно.

  Отговор
 • 11.07.2018 в 8:48
  Permalink

  Бравос, ашколсун! Сега вече няма да наливат.

  Отговор
 • 11.07.2018 в 14:57
  Permalink

  Проблемът е че няма кой да ги замести тези хора. Ако не ги възстановят няма друг. Затова си позволяват да крадат.

  Отговор
 • 13.07.2018 в 8:48
  Permalink

  Ами, като няма кой да ги замести да я разпуснат тая полиция. И без това не се вижда нещо полезно да вършат. А престъпниците ние и сами можем да си ги линчуваме.

  Отговор
 • 15.07.2018 в 0:18
  Permalink

  Пак показни акции на Цецо Наглецо! Тоя ГЕРБераст не се спря с глупостите си. То не бяха лекари, замразени бебета и какво ли още не. Симулират вършене на нещо, а всъщност е едно голямо нищо. Сега тези, както и много други преди тях ще осъдят държавата и парите ще ги плащаме пак ние от данъците си, а Цецо ще си развява байрака. Онези в Големото село милиони и милиарди крадат, а за две туби с гориво направиха национален проблем. Не оправдавам кражбата. Ако тези ченгета са крали да ги съдят и да си понесат заслуженото. Да, но май пак става въпрос за разчистване на сметки.

  Отговор
  • 17.07.2018 в 8:29
   Permalink

   И предаването „Господари на ефира“ ли е ГЕРБерастко?

   Отговор
 • 17.07.2018 в 11:48
  Permalink

  Да живее демокрацията в България!

  Отговор
 • 16.07.2019 в 23:59
  Permalink

  браво, за всички които са ги върнали. Тези които се опитаха да ги натопят сега да го д-хат.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *