Пороите бавят пътните проекти на Велико Търново

ОБИЛНИТЕ ДЪЖДОВЕ ЗАБАВИХА ПОНЕ С МЕСЕЦ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ГОЛЕМИТЕ ПЪТНИ И ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Невъзможността за работа на открито стопира големите ремонти в старата част и западната промишлена зона. Зацикли и реконструкцията на пътя за Арбанаси в участъка от Горна Оряховица.

По първоначални планове към средата на август в груб строеж трябваше да бъдат завършени основните постаменти и подходите към моста към Шемшево, след което да се пристъпи към полагане на настилката. Според експерти обаче дъждът пречи на отливането на стоманобетонните елементи и строежът е замразен, докато не се оправи времето. Зацикли и обновлението на настилките на Западната промишлена зона и изграждането на тротоари.

СЪС СИГУРНОСТ В ПЪРВОНАЧАЛНО ОБЯВЕНИЯ ТРИМЕСЕЧЕН СРОК НЯМА ДА СЕ ЗАВЪРШИ И ПЪТЯТ КЪМ АРБАНАСИ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Надеждите на кмета на селото Тодор Кръстев бяха отсечката да се пусне преди 15 август, когато е и местният празник, но това няма как да се случи. Изцяло е замряла и работата по настилките и полагането на водопроводи в старата част, където се реализира проектът за 11 млн. лв. за обновление на градската среда. Огромен проблем за изпълнителите създава и оттокът на водата, която извлича складираните край обектите инертни материали. Надеждите на изпълнителите са, че времето започва да се оправя от тази седмица и те се надяват да влязат отново в работен ритъм.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *