Млади учители пратиха 13 послания до министъра на образованието

13 ПОСЛАНИЯ ИЗПРАТИХА НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО МЛАДИ УЧИТЕЛИ, КОИТО УЧАСТВАХА ВЪВ ФОРУМА „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД НАС”. Срещата се проведе във Велико Търново по инициатива на „Сдружение образователни инициативи 19” и събра тук педагози от четири области.

Регионалните управления на образованието да съдействат при организиране на обучителни семинари, тъй като младите учители искат да продължат да се образоват, но невинаги имат възможност за това, е едно от посланията, записани в документа. Учителите искат също така да знаят с какви средства за квалификация разполагат още в началото на учебната година, магистърските програми и следдипломните квалификационни форми да бъдат включени в механизма за получаване на кредити. Педагозите са убедени, че възпитателят и класният ръководител трябва да бъдат определяни след анкета в училището. Учителите настояват да бъде преразгледана наредбата за приобщаващо образование, както и за въвеждане на задължителни родителски срещи и санкциониране на родителите, които не присъстват.

Учителите са адресирали своите послания и предизвикателства и до кмета на община Велико Търново, до областния управител и до Регионалното управление на образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *