Мирослав Ангелов и Еди Сивов най-бързи на рали „Твърдица“, „Мегапорт“ взе и отборната купа

Екипажът на „Мегапорт“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов продължи успешното си представяне в автомобилния шампионат. Великотърновският пилот и навигаторът му дадоха най-добро време и триумфираха в 14-тото издание на рали „Твърдица“, първи кръг от рали първенството. След като преди месец двамата триумфираха на рали спринт „Дряново”, при дебюта на новата си „Шкода Фабиа R5“, сега в Твърдица отново подържаха най-високо темпо и завършиха първи. Те изминаха 82 километра за 52,22 минути и поведоха в класирането на националния шампионат.

Ангелов и Сивов заложиха на гуми за изцяло мокър асфалт и натрупаха огромна преднина от над минута в първите три отсечки. Още при първото минаване на отсечките „Чумерна“ и „Твърдица“ се изсипа порой и екипажите започнаха да „плуват“ до финала и сервизния парк. По наводнените етапи никой не искаше да рискува. На второто минаване дъждът спря. Миро Ангелов спечели „Чумерна 2“, като втори бе Григор Григоров. Асфалтът обаче изсъхна за по-малко от половин час и на последната отсечка „Твърдица 2“ Ангелов и Сивов изгубиха 30 секунди поради прегряване на гумите, като най-бързи в този етап бяха Григор Григоров и Даниел Миленков с „Пежо 208 R2”.

Натрупаната преднина на екипажа на „Мегапорт“ бе достатъчна и финишира уверено с аванс от 55 секунди пред миналогодишните победители Тихомир Стратиев и Добрин Борисов, а трети останаха Григоров и Миленков. Състезанието завършиха 22 екипажа.

„Доволен съм, защото това е първа победа в рали с колата. През цялото състезание валя и не бяхме карали на мокро, това бе един много сериозен тест на дъжд за нас. Заложихме на правилните гуми и нямаше момент в състезанието, в който да рискуваме прекомерно“, коментира Мирослав Ангелов.

„Мегапорт“ спечели и отборната купа в ралито със своите пет екипажа. За екипа стартираха още Антон Титов/Динко Георгиев, Огнян Герджиков/Николай Китанов, Емил Денев/Богомил Ненов и новото попълнение Христо Геров/Петър Сивов.

Следващият кръг от рали шампионата е в Сливен от 27 до 29 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *