Жените очакват по-скъп годежен пръстен, ако партньорът им е грозен | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Жените очакват по-скъп годежен пръстен, ако партньорът им е грозен

Публикувана на: 12.07.2018г. 275 прегледа

Жените очакват по-скъп годежен пръстен, ако партньорът им е грозен, но мъжете са по-склонни да се охарчат, когато го купуват за красавица, съобщи в. „Мирър“.
Учени от университета на Западен Орегон са изследвали как външният вид влияе върху избора или очакванията за годежния пръстен. Те са работили с 50 участници, като са им показвали снимки с кратка информация на хора от противоположния пол и са ги карали да си представят, че това са бъдещите им годеници. Жените е трябвало да избират най-малкия годежен пръстен, който биха приели от даден човек, а мъжете – да покажат какъв пръстен биха купили за всяка жена.
Резултатите разкриха, че мъжете са по-склонни да купят скъп пръстен за по-привлекателна жена. Причината според изследователите е, че това е тактика да демонстрират финансов успех пред желана партньорка.
Обяснението за очакването на жените да получат по-скъп пръстен, ако партньорът е непривлекателен, е че дамите са склонни да приемат стабилен финансово партньор, дори и да не изглежда зашеметяващо.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!