Две години затвор за рецидивист, извършил поредна кражба, постигна Районна прокуратура – Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Две години затвор за рецидивист, извършил поредна кражба, постигна Районна прокуратура – Велико Търново

Публикувана на: 12.07.2018г. 547 прегледа

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново рецидивист извършил поредни  кражби е осъден на две години лишаване от свобода.

Н. Д. е признат за виновен и е осъден за това, че в периода от 11.07.2017 г. до 19.07.2017 г. в с. Самоводене и с. Ресен, обл. В. Търново, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, с две деяния, отнел от владението на собствениците без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 3341.70 лв., като:

– на 11.07.2017 г. от дом в с.Самоводене, отнел мобилен телефон, сим карта, транзистор, дамска чанта, ключ и родопско вълнено одеало – всички вещи на обща стойност 42.70 лв. и

– на 19.07.2017г. от дом в с.Ресен, отнел златна гривна; два чифта златни обеци, пет златни пръстена, две златни колиета,  златен синджир и сребърен пръстен – всички вещи на обща стойност 3299 лв. Престъпление по чл.196, вр. чл.194, вр. чл. 29, вр. чл.26 от НК.

При първата кражба обвиняемият бил в близост до жилището на пострадалото семейство. Установил, че може да се промъкне незабелязано в дома,  влязъл вътре и откраднал различни вещи. Няколко дни по-късно, докато бил в друго село, забелязал, че мъж и жена излизат от къщата им и оставят отворено. Влязъл в жилището и откраднал златните накити на собствениците.

Към момента обвиняемият изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в гр. Ловеч по постановена присъда по друго дело.

Присъдата подлежи на обжалване пред ОС В. Търново.

 

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 41 лица са  наказани за извършени кражби за първите шест месеца  на годината.  Срещу лицата, осъдени за извършени престъпления против собствеността прокуратурата е внесла в съда 22 споразумения и 19 обвинителни акта.  При 16 от случаите деянията са извършени в условията на опасен рецидив.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!