Модерен 4 D ехограф дариха на болницата в Горна Оряховица от "Зонта" – Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Модерен 4 D ехограф дариха на болницата в Горна Оряховица от „Зонта“ – Велико Търново

Публикувана на: 12.07.2018г. 2982 прегледа

НОВ 4 D ЕХОГРАФ, ДАРЕНИЕ ОТ ЗОНТА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, БЕШЕ ОТКРИТ ВЧЕРА В АГ ОТДЕЛЕНИЕТО НА БОЛНИЦАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Ехографът е закупен със средствата, събрани на традиционния благотворителен бал „Бяло лято“, и е на стойност 16 700 лв.

„Щастлива съм, че и тазгодишната ни кауза – закупуването на ехограф за родилното отделение в Горна Оряховица, имаше успех. Благодаря на сестрите от „Зонта клуб“, които помогнаха, благодаря на всички, които участваха в „Бяло лято“, както и на кмета инж. Добромир Добрев. Надявам се болницата да привлича все повече майки и да се раждат все повече деца“, каза при откриването на ехографа досегашният президент на дамския клуб Анелия Вълева.

Дарението прие управителят на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Иван Иванов. На тържеството присъства и кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който припомни, че през тази година ще бъдат ремонтирани две отделения в болницата по проект „Красива България“, а догодина още две. Кандидатствали сме и с проект за ремонт на покрива пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, каза инж. Добрев.

Д-р Михаил Милатович, който завежда АГ отделението, демонстрира възможностите на модерната техника. И обясни, че с 4 D ехографа може да се осъществява още по-ранно откриване на бременността. Освен за бъдещи родилки апаратурата ще се използва и за диагностика на заболявания на женската полова система.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Коментари за "Модерен 4 D ехограф дариха на болницата в Горна Оряховица от „Зонта“ – Велико Търново"

 • 11.07.2018 в 14:03

  На тия некадърници и 5 D ехограф да им купят – полза никаква!!!

  Отговор
  • 11.07.2018 в 15:13

   Ами върви се гледай на ехограф в съседна Турция.

   Отговор
 • 12.07.2018 в 1:20

  Много са си кадърни даже, Аз родих там и съм доволна и безкрайно благодарна. Ако се смятате за много компетентни в университетите чакат такива като вас вървете учете и станете лекари да ви видим тогава.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!