Деца ще преодоляват агресията чрез екстремни спортове | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Деца ще преодоляват агресията чрез екстремни спортове

Публикувана на: 12.07.2018г. 480 прегледа

ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ ЩЕ МОГАТ ДА ТРЕНИРАТ ПРЕЗ ЛЯТОТО ТЪРНОВСКИТЕ ДЕЦА благодарение на проекта на спортен клуб „Сикс спортс“. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 35 000 лева и клубът ще работи в партньорство с Община Велико Търново, каза неговият председател Георги Недев. В начинанието ще участват над 250 души от 15 до 29 години, както и 25 младежи в неравностойно положение. Идеята на проекта е децата да се научат да преодоляват агресията чрез спорта.

Тийнейджърите ще се запознаят с принципите на тайландския бокс муай-тай, известен още като изкуството на осемте крайника. Участниците ще бъдат екипирани и ще тренират на открито, уточни Димитър Марков, републикански шампион в дисциплината и ръководител на великотърновския клуб „Чан-на”. Предвидени са минисъстезания по мотокрос и ендуро, за които също е осигурена цялостна екипировка на участниците. Заниманията включват още каране на велосипеди и ролери. Работата с децата започва на 17 юли и първите тренировки ще продължат до 19 юли в парк „Дружба”. След това занимания ще има на 4 и 28 август в градовете Дебелец и Килифарево.

В рамките на проекта ще бъде заснет и филм. Идеята е да се покаже как спортът понижава степента на агресия и учи на дисциплина и уважение.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!