Безплатни тренирвки по мотокрос ендуро и муай-тай осигурява "Сикс спортс" по проект на спортното министерство | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Безплатни тренирвки по мотокрос ендуро и муай-тай осигурява „Сикс спортс“ по проект на спортното министерство

Публикувана на: 12.07.2018г. 392 прегледа

Проект „Да спортуваме заедно, повярвай, че можеш“ ще даде възможност на 250 младежи и деца да спортуват мотокрос ендуро и муай-тай през лятото.

Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта, а клуб „Сикс спортс“ ще реализира проекта в партньорство с Община В. Търново.

„Спортовете ще бъдат мотокрос ендуро, муай-тай, велосипеди и ролери. Целта ни е да привлечем младите хора за спорта, да оставят телефоните и компютрите и да видят предимството на това да се занимават със спорт“, разказа председателят на „Сикс спортс“ Георги Недев. 200 ученици от 15 до 19 години и 50 младежи от 19 до 21 г. ще бъдат включени в проекта, както и 25 подрастващи в неравностойно положение.

Проектът е за 5 месеца, общата му стойност е 35 183 лв. От тази сума ще бъде набавена и екипировка, която е задължителна за тези екстремни спортове.

Главен треньор ще бъде Димитър Марков от клуб „Ча-на“, също държавен първенец по муай-тай.

Нашият спорт, в превод означаващ „тайландски бокс“, е измислен като защита. Започва с танц – уважение към противника, и се играе върху мелодия. Муай-тай е „изкуството на осемте крайника“ (вкл. лакти и колене), разказа Димитър Марков.

Две ще са масовите тренировки във В. Търново – на 17 и 19 юли от 17 ч. в парк „Дружба“, на тях могат да дойдат всички желаещи да се занимават с мотокрос ендуро, муай-тай, велосипеди и ролери. На 4 август същото ще се случи в Дебелец навръх празника на града от 18 часа на площада, а на 28 август – и на празника на Килифарево.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!