12 г. затвор за мъж от Паскалевец, убил жена си, след като се върнал пиян | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

12 г. затвор за мъж от Паскалевец, убил жена си, след като се върнал пиян

Публикувана на: 13.07.2018г. 1775 прегледа

МЪЖ ПОЛУЧИ 12 Г. ЗАТВОР ЗА ЗВЕРСКОТО УБИЙСТВО НА съпругата си в Паскалевец през юни миналата година. Пред Окръжния съд той е признал част от вината си и делото е гледано по реда на съкратената процедура, заради което той получава 12 вместо 18 г. решетки. Граждански иск срещу злодея не е предявен от близките на жената.

 

ЗАКЛЕТИЯТ ПИЯНИЦА ОТ ПАСКАЛЕВЕЦ АТАНАС ХРИСТОВ се върнал от кръчмата във фаталния ден миналия юни и се скарал с Веселинка без причина, защото бил пиян. За пореден път той се прибрал от кръчмата и започнал разправия с 53-годишната си съпруга. В разгара на скандала внезапно грабнал един дървен кол и започнал яростно да налага съпругата си с него. От ударите жената изпаднала в безсъзнание, а по-късно починала.

Изплашен, мъжът бързо изтрезнял и заедно с майка си опитали да заличат следите от убийството, като измият кръвта и изнесат тялото на убитата на двора. След това убиецът се обадил на кмета на Паскалевец и съобщил, че жена му е починала. Кметът Мирослав Димитров обаче се усъмнил, тъй като по тялото на жената имало очевидни следи от физическо насилие и кръв, и подал сигнал в полицията. Атанас бе арестуван още тогава за извършването на предумишлено убийство.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!